Piškotový dort s marcipánem
Recept ještě nebyl hodnocenZ bílků si vyšleháme sníh. Cukr s vejci vyšleháme, přidáme vodu, olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh. Pečeme ve vyhřáte troubě na 180°C tak 45min.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z bílků si vyšleháme sníh. Cukr s vejci vyšleháme, přidáme vodu, olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh. Pečeme ve vyhřáte troubě na 180°C tak 45min.…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku som zmiešala s práškom do pečiva a preosiala do cesta a zľahka vmiešala do cesta. Plech som vystlala papierom na pečenie,…
Bílky vyšleháme s troškou soli, přidáme cukr, mouku, strouhanku, olej, prášek do pečiva. Pečící papír potřeme olejem, na to poklademe nasekané ořechy a na ořechy…
Těsto: Vše smíchat, nalít na vymazaný, vysypaný plech a upéct. Krém: Vše smíchat a potřít vychladlý korpus,pocákat čokoládou.
Rýži propláchneme, scedíme a vsypeme do osolené vařící vody. Po uvaření zchladíme a necháme na cedníku důkladně okapat.Ostružiny vložíme do rendlíku, přidáme cukr,…
Do hrníčku nalijeme mléko (přibližně čtvrt hrnku).Do hrníčku s mlékem vysypeme obsah sáčku a pořádně promícháme vidličkou. Do hrnce nalijeme zbytek mléka a dáme do něj…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Rozdělíme na dva stejně velké díly a do jednoho vpracujeme kakao. Každý díl těsta rozdělíme ještě na…
Zakysanou smetanu smícháme s pudinkovým práškem dr. Oetkera. Vejce vyšleháme s cukry, přidáme mouku s práškem do pečiva, rum, vločky nebo oříšky, smetanu s pudigem a…
V trošce mléka si rozmícháme vajíčka a směs mouky, pudingu. Mezitím si zbytek mléka dáme vařit, přidáme cukr a jakmile začne vařit, přilijeme směs vajíček s moukou. Za…
Část mouky se v cukroví dá nahradit pudinkem s různými příchutěmi. Těsto se tím trochu přibarví a ozvláštní žádanou chutí a vůní, což ho od ostatního pečiva odliší. Pro…
Velmi oblíbený koláč z lineckého těsta s úžasnou náplní. Nevýrazná chuť tvarohu je zde nahrazena pikantní citronovou příchutí. Pokud si netroufáte na přikrytí koláče…
Smícháme mouku, cukr, sůl, sodu, vanilkový cukr, vejce a máslo a vypracujeme si nelepivé těsto. Necháme ho asi půl hodiny odležet. Švestky vypeckujeme a pokrájíme na…
Uvaříme pudink z 1/2 litru mléka, dvou pudingů a cukru. Necháme vychladnout.Vychladlý puding smícháme s polovinou pudinkového prášku.Listové těsto rozdělíme na 3 díly,…
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přidáme cukry a došleháme do tuha. Přidáme žloutky a zašleháme je do směsi. Potom za stálého šlehání vlijeme olej. Nakonec přesijeme…
Kombinace vláčného těsta a jablečné náplně s pudinkem je mezi lidmi velmi známá a oblíbená. Zkuste ale klasické jablečné řezy dotáhnout ještě blíže k dokonalosti…
Vajíčka ušleháme do husté pěny s cukrem a postupně běhěm šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Do husté vaječné pěny pak vmícháme mouku s práškem do pečiva.Nalijeme…
V tomto receptu zkombinujeme dva vynikající moučníky - bábovku a piškotovou roládu. Dvoubarevná bábovka v sobě skrývá nadýchanou roládu plněnou marmeládou. Díky tomu…
Do vroucí vody dejte špetku soli, máslo a mouku. Snižte teplotu, důkladně promíchejte a vypracujte v hladkou nelepivou hmotu. Až se na dně hrnce vytvoří bílý povlak,…
V míse utřeme žloutky s cukry, přidáme olej, vodu a dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k utřeným…
Těsto : Smícháme vejce, vodu, cukr a ušleháme do pěny cca 7 minut, v další misce smícháme mouku a prášek do pečiva a vše spojíme dohromady. Dortovou formu vymažeme…
Těsto: Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Banány nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku smícháme s práškem do pečiva a…
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva, kakao, a nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Plech vymažeme a vysypeme kokosem. Hotovou směs na…
Z mléka, pudinku a cukru podle chuti (cca 3 lžíce) uvaříme pudink, který vmícháme do těsta z nastrouhané cukety a jablek, oleje, mouky, pr.do pečiva, 10 lžic cukru,…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Šéfkuchař Jan Punčochář: Aby byly řízky křehké a šťavnaté, stačí použít jednoduchý fígl s chlebem a správně zacházet se solí
Sladký symbol Wimbledonu 2023: Jahody se šlehačkou se s turnajem pojí již 150 let a pro jejich podávání jsou přísná pravidla
Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma