Majolkové housky neboli pletýnky
Recept ještě nebyl hodnocenPropadnout výrobě domácího pečiva je tak snadné. Stačí to jednou vyzkoušet, a jakmile se po bytě rozline ta omamná vůně, budete ztraceni. Zkuste třeba tyto majolkové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Propadnout výrobě domácího pečiva je tak snadné. Stačí to jednou vyzkoušet, a jakmile se po bytě rozline ta omamná vůně, budete ztraceni. Zkuste třeba tyto majolkové…
Máte-li doma listové těsto, můžete vykouzlit drobné pohoštění za chviličku. Nápad s náplní z mletého masa je kreativní varianta. Mletým masem obalený kousek sýra bude v…
Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky, v misce promícháme se škrobovou moučkou, lžicí sojové omáčky a 2 lžicemi oleje. Odložíme na 30 minut do chladna.Cibulky nakrájíme na…
Prsa nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka, oloupaný zázvor nasekáme nadrobno a zelí nakrájíme na proužky. Na pánvi, nejlépe…
Při posezení s přáteli nebo jen tak večer doma máme občas na něco chuť a hledáme něco k zakousnutí. Tyto šneky vyrobíme bleskově, upečení trvá jen chvilku a už si můžeme…
Ako prve si pripravime kvasok zo 100 ml mlieka, drozdia a cukru. Mlieko si zohrejeme, aby bolo vlazne.V miske zmiesame muku a sol a postupne pridame rozpustene maslo,…
Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší…
Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…
Do prosáté mouky vmícháme sůl, uděláme důlek do něj nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme vajíčka,…
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Mouku vysypeme do sáčku nebo do misky a nasypeme do ní po 1 KL veškerého koření výše zmíněného a promícháme. Kousky prsou…
Tak jak jak je psáno, dáme postupně do Domácí pekárny a zapneme na těsto. Pak si těsto vyndáme na vál, uděláme si z něj hada, toho nakrájíme na 12 kousků a z každého…
Zelí nakrájíme na tenké proužky, cibuli nadrobno a mrkev s celerem nastrouháme nahrubo. Do větší mísy připravíme zálivku z majonézy, jogurtu, octu, cukru a pepře. Zelí…
Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje…
Listové těsto je vděčná surovina. Rychlá příprava a variabilita při použití z něj činí základ pro spoustu lahůdek. Bleskově připravené šneky s lákavou náplní ze špenátu…
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Postup v domácí pekárně: Do formy pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka.…
Lilek je jednou ze zajímavých druhů zeleniny. Jeho přípravu nesmíme podcenit, aby nezhořkl. V tomto receptu jej necháme vypotit a poté orestujeme na pánvi. Doplníme ho…
Vepřový bůček na kůži nařežeme ostrým nožem, aby vznikla mřížka.Uděláme marinádu. Vepřový bůček zalijeme marinádou a vmasírujeme do masa. Necháme přes noc marinovat.Z…
Drobné slané občerstvení nesmí chybět u posezení, nebo když chystáte filmový večer. Slané tyčinky, posypané tím co máte rádi, připravované z kynutého těsta, jsou tou…
Pokud připravujete slavnostnější večeři, nesmí v žádném případě chybět amuse bouche. Maličký předkrm, který by měl nabudit chutě na další pokrm, například z listového…
Z mléka, droždí, špetky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Potom všechny suroviny pořádně promícháme a necháme na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto nakrájíme…
Kdo tvrdí, že závin musí být vždy jen s jablky nebo tvarohem, neochutnal závin z tohoto receptu. Listové těsto plněné zdravým kysaným zelím a plátky slaniny, kterou…
Listové těsto rozválíme na cca 3-4 mm silný plát. Nakrájíme obdélníky podle toho, jak velké párky budete dávat. Obdélník by měl dostatečně veliký, aby šel párek pěkně…
K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 17:28
10 tipů, jak na dokonalý hovězí vývar: Věnujte čas předpékání a pomalému vaření
Kuchařské knihy pod stromečkem: Víme, kde najdete nejlepší recepty na cukroví, kde na buchty a která kuchařka má i videa
Vrhněte se na přebytečná kila: Jednoduchý návod, jak začít rychle a efektivně hubnout