Pohankový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenČím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 138 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,50 g |
Tuky | 45,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 37,50 g |
–– mononenasycené | 10,50 g |
–– polynenasycené | 27,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Postup v domácí pekárně: Do formy pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka.…
Není nad čerstvě upečený, krásně křupavý, kváskový chléb, připravený v pohodlí domácí kuchyně. Tmavý chléb z žitné mouky je plný semínek a jeho pečlivá příprava vám…
Těsto jsem míchala v robotu – k vykynutému rozkvasu přidáme všechny zbývající suroviny a umícháme těsto. Posypneme lžící mouky, lehce zakryjeme a necháme vykynout (2-3…
k hotovému rozkvasu přidáme záparu a zbytek surovin – uhněteme těsto, které necháme přibližně 2 hodiny kynout. Během kynutí je dobré 2-3x těsto přeložit.Vykynuté těsto…
Začneme spodní vrstvou - rozmixujeme všechny ingredience, které pak vtlačíme na dno dortové formy a umačkáme skleničkou s rovným dnem. Dáme na cca 10 - 15 minut do…
Mouky v míse smícháme se špetkou soli, rozdrobíme do něj droždí, přidáme vejce, máslo a vlahé mléko. Důkladně propracujeme ve vláčné těsto. Necháme kynout asi 1,5…
Repu umyjeme, uvaríme, ošúpeme, na hrubo nastrúhame. Jablká očistíme, nastrúhame. Stonky zeleru umyjeme, odstránime fúziky a pokrájame. Všetky suroviny zmiešame,…
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě semínek a uněteme těsto -…
Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na tuku a necháme vychladnout. Do mísy dáme strouhaný sýr (já dala goudu 48%), vajíčka, sůl, drcený kmín, směs semínek …
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na program Základní (Klasik). …
Rukolu a ředkvičky omyjte. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky.Ořechy a semínka opražte na suché pánvi pár minut.Vše smíchejte v misce a zakápněte olejem a octem a…
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.Smícháme rozkvas s…
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).
K vykynutému omládku přidáme vychladlou záparu a zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout asi hodinu.Vykynuté těsto propracujeme, pokud je třeba podsypneme…
Nejdříve si připravíme kvásek. Z už odměřených surovin si odebereme trochu vody, lžíci hladké mouky, lžíci medu, rozdrobíme droždí, zamícháme, přikryjeme utěrkou a…
Do pekárny dáme nejdříve vodu, olej, ocet. Přidáme hladkou mouku, ovesné vločky a semínka, pak špaldovou a žitnou mouku. Do 1. rohu dáme cukr, do 2. rohu kmín a do 3.…
Alespoň 24 hodin předem si namočíme pšenici a žito. Suroviny na omládek v misce dobře vymícháme a prošleháme v hladké těstíčko, které necháme asi 45 minut kynout. …
Semienka slnečnice na sucho opražíme na panvici.Listový špenát potrháme na menšie kusy, umyjeme a osušíme.Rozohrejem olej, pridáme plátky cesnaku, necháme chvíľu opiecť.…
Slunečnici rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme vše ostatní a tvarujeme chlebík. Nakrájíme na plátky a sušíme cca 3 hodiny z každé strany. Záleží, jak ho chcete mít…
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody umícháme rozkvas, který necháme pracovat přibližně 10-12 hodin.Semínka v misce smícháme se solí, zalijeme 70 g vody (odebrané z…
Do vlažné vody vhodíme cukr a droždí a rozmícháme vidličkou do rozptýlení droždí. Hned na to navážíme a odměříme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi…
Repu umyjeme, uvaríme, olúpeme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Jablká tiež olúpeme a nastrúhame.Slnečnicu na sucho opražíme na panvici.Repu, jablká zmiešame s…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 22. 5. 2024 18:06
Levné kuchtění podle Přemka Podlahy: Falešná svíčková z brambor nebo mrkvové šátečky chutnají skvěle
Tlačenka v krabici od mléka: Snadný způsob, jak si rychle připravit skvělou zabijačkovou pochoutku
Jakou dekoraci do kuchyně? Psychologie předmětů jde proti všem standardním doporučením