Luštěnina přímo nabitá bílkovinami, to je čočka. Zkuste ji konzumovat častěji
Máte rádi čočku? Mnohým z nás dokázaly čočku znechutit školní jídelny, což je veliká škoda. Čočka se totiž dá zpracovat mnoha způsoby – slouží jako příloha, využití najde jako součást salátů nebo jako základ polévky, ale dá se použít i netradičně, jako základ moučníku.
Proč je čočka zdravá
Čočka je luštěnina, která obsahuje nejvíc bílkovin (26 %) ze všech rostlin. Dále je bohatá na vápník, draslík, hořčík a fosfor. Její nedílnou součástí jsou také vitamíny skupiny B.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 30 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jablečné želé podle 100 starého receptu od jeptišek: Využijete do něj spadaná jablka a získáte luxusní dobrotu!
Zelňačkový souboj v Prostřeno! Je lepší ta česká nebo slovenská?
Bylinky v soli: Dokonalý způsob, jak uskladnit pažitku nebo petržel. Sůl je uchová šťavnaté a plné chuti