Džem zdokonalí palačinky, dorty i sýry. Z čeho všeho lze připravit
Jakýkoliv džem je v kuchyni skvělým pomocníkem, neboť se hodí do sladké, ale i slané kuchyně. K přípravě džemu můžete využít téměř jakékoliv ovoce, které si v trochu jiné podobě chcete dopřávat celý rok. Tuto sladkou pochoutku si dokonce mohou vychutnat i děti či ti, co si hlídají figuru, protože je možné připravit i džem bez cukru.
Tradiční i netradiční džemy
K dostání jsou jak tradiční, tak i méně tradiční džemy. Mezi klasiku patří bez pochyby džem z rybízu (i černého rybízu), třešní, ostružin, angreštu, jahod, meruněk či malin. Do těch méně tradičních pak spadá džem z aronie, josty, špendlíků, ale i třeba z rajčat nebo cuket.
Využití džemu v kuchyni
Džem má v kuchyni široké využití. Asi nejoblíbenější je namazaný na toastu nebo pečivu, kde dodává sladkou chuť a konzistenci. Dále se často používá také k dochucení dezertů, jako jsou dorty, koláče, muffiny, palačinky a lívance. Oblíbený je také i ve slané kuchyni, kdy se používá do sladkých omáček pod maso, nebo také k různým druhům sýra, což tvoří zajímavou kombinaci sladkých a slaných chutí.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové knedlíčky s meruňkami obalené v oříšcích
Přidáno před 4 hodinami
Domácí králík na slanině, kedlubnové zelí a domácí knedlíky
Přidáno před 13 hodinami
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 18 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Roštěnky naší rodinky: Štavnaté a křehké plátky masa s pikantní omáčkou se předem nakládají do voňavých bylinek
10 nejlepších svátečních obědů nejen na Velikonoce: Dáte si pečené jehněčí nebo nadívané kuře?
Ty nejlepší knedlíky: Jak na bavorský preclíkový nebo jihotyrolský špenátový?