Kompot je skvělý způsob, jak si sezónní ovoce vychutnat i mimo sezónu
Kompotované ovoce prošlo tepelnou úpravou, díky které vydrží v uzavřené nádobě i několik let. Sladký nálev je jemný a stejně jako samotné ovoce se dá využít při přípravě ovocných pohárů nebo dezertů. Kompotované ovoce se hodí třeba také do alkoholického i nealkoholického punče.
Kompotované ovoce
Kompot lze udělat ze všech druhů ovoce, ale i ze zeleniny – ano, máme na mysli dýňový kompot. Klasika je kompot z angreštu nebo z loupaných broskví. A co zkusit kompot z jeřabin nebo z hroznového vína?
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
Křehké, lehké a krásně barevné: Návod na pravé makronky podle profi cukrářky
Salát Niçoise se neobejde bez čerstvých rajčat a ančoviček, které někdy nahrazuje tuňák. Chuť doladí lehce nakyslá zálivka
Nejkřupavější krutony jsou ty ručně trhané. Máslo, česnek a voňavé bylinky udělají z obyčejného starého pečiva luxusní zážitek