U.Z.V. (universální zeleninová večeře)
Událost - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Rauty (klasické, obchodní, reklamní) jsou moderní a pohodlnou variantou společenského občerstvení. Jedná se o volnější formu pohoštění, vhodnou pro 30 a více hostů, doba konání je neomezená. Pokrmy a nápoje se připravují na nabídkové stoly, hosté si je sami předkládají, obsluha pouze pomáhá. Pokrmy se podávají nejčastěji studené. Skládají se z masa, sýrů, zeleniny a ovoce. Někdy se podávají i teplé, např. grilovaná kuřata.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Ve společenské a diplomatické oblasti se jedná o společenskou akci. Pořádá se při výjimečných událostech, jakými jsou např. státní svátek nebo oficiální státní návštěva. Řídí se slavnostním protokolem, a je na ni nutná pozvánka. Převládá studená kuchyně, poměr pokrmů není stanoven, jsou nabízeny v nejširším možném sortimentu. Teplé pokrmy jsou omezeny na 2 - 3 druhy. K veškerému sortimentu jsou připraveny překládací příbory a ostatní potřebný inventář.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Tato zahradní slavnost se většinou pořádá v soukromí hostitele pro určitý okruh pozvaných osob. Občerstvení se podává ve formě rautu nebo nabídkových stolů. Pro všechny hosty se připravuje sezení a protože se musí počítat i s nepřízní počasí, zajišťují se náhradní prostory, např. ve formě zahradních stanů.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06