Uvařili jste domácí knedlík a jste na něj patřičně hrdí? Video vám poradí, jak jej snadno nakrájet nití
Tento poklad tradiční české kuchyně by neměl chybět v žádné kuchařce a zaslouží si náležitou péči. Ať už jste připravili domácí knedlík nebo jste sáhli po kupované verzi, máme pro vás tip, jak jej elegantně krájet nití.
Knedlíky stále patří mezi nejoblíbenější přílohy naší kuchyně. Správný knedlík musí být řádně kyprý, jemný a vláčný. Pokud nevlastníte kráječ na knedlíky, rozhodně nesahejte po noži. Mnohem krásnější jsou knedlíky krájené pevnou nití:
- Pevnou niť dáme pod knedlík.
- Konce nitě překřížíme, uděláme uzel a utahujeme.
- Dbáme na to, aby byly plátky podobně velké a rovné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Můj první domácí knedlík
Pokud jste začátečník v přípravě knedlíků, nezoufejte. Náš receptář přímo překypuje recepty i možnostmi, jak připravit tuto tradiční domácí přílohu, která může být do půl hodiny před natěšenými strávníky. Jestli jsou knedlíky ve vaší rodině oblíbené, investujte do kráječe nebo rybářského vlasce, který je omyvatelný a můžete jej ozdobit perličkami a mít v kuchyni stále po ruce. A co připravíte ke knedlíkům?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 2 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 6 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 6 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Uzeniny v teplé kuchyni: Výrazně zlepší chuť pokrmů, vaření s nimi je obvykle jednoduché a rychlé
Výborná bábovka se zakysanou smetanou: Krásně vláčný a neuvěřitelně nadýchaný hrníčkový moučník zvládne i začátečník
Jak na to, aby houskové knedlíky byly krásně kypré? Stačí si vybrat jeden ze tří postupů a zvládnou je spolehlivě i začátečníci
Komentáře