Plněný chléb-chlebové těsto v podobě kapsy nebo závinu je výborným zpestřením a můžeme ho nabídnout i jako pohoštění
Chlebové těsto pečené s náplní je příjemná změna a zajímavá delikatesa vhodná i jako pohoštění pro návštěvu. Může sloužit jako samostatný chod na svačinu nebo k večeři. Je to zajímavější než klasický chléb nebo pečivo a něco k němu.
Zatímco různé kynuté záviny, kapsy a bochánky se sladkou náplní pečeme občas všichni, ty slané zase tak obvyklé nejsou. Je to možná tím, že už jen vytvořit dobré chlebové těsto není zcela snadné. Ideální je využít jako pomocníka robota nebo domácí pekárnu. Ale i bez nich si poradíme.
Jaké chlebové těsto
Můžeme umíchat jakékoliv oblíbené, třeba na pizzu, chléb nebo rohlíkové. Po vykynutí těsto rozválíme, naplníme, případně dotvarujeme a upečeme. Začátečníci mohou využít nabídky chlebových těst v prášku, což jim usnadní práci.
Naplníme podle chuti
Náplní může být tuk s česnekem a kořením, který těsto promastí, také slanina, uzeniny, tepelně upravené maso, kysané zelí, škvarky, cibule, bylinky, sýry apod. Náplně kombinujeme podle chuti nebo podle toho, co máme v chladničce. Někdy stačí jen bylinkový olej a sýr.
Jak tvarujeme
Zde můžeme popustit uzdu fantazii a vytvořit třeba krokodýla podle jedné naší šikovné uživatelky nebo trhací chléb do formy podle jiné. Také různé kapsy jako je plněná pizza calzone jsou oblíbené.
Jak pečeme
Pečeme v předehřáté troubě na vyšší teplotu a ideálně s kastrůlkem horké vody na vytvoření páry, aby pečivo nemělo tvrdou kůrku.
Po vychladnutí krájíme nebo odtrháváme porce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 6 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 10 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 10 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno 22. 5. 2024 18:06
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Silný zeleninový vývar ze slupek šetří peníze, nestojí skoro nic a skvěle chutná s nočky
Šéfkuchař Jan Punčochář je k nepoznání! Nám prozradil, jak zhubnul: Dávám tělu šoky z mnoha stran, svěřil se
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře