Jak snadno odpeckovat třešně. Jednoduchá metoda nám ušetří čas. Názorné video poradí, jak na to
Odpeckování třešní může být i zábavné. S jednoduchým postupem nás seznámí názorné video. Odpeckované třešně využijeme do koláčů a budou se hodit na přípravu džemu.
Třešně jsou sice výborné čerstvé, ale moc dobré jsou s nimi i různé koláče a bublaniny. Do nich je přidáváme bez pecek, na jejichž odstranění je více možností, nejběžnější je použít malý nožík nebo si koupit mechanický odpeckovač - není sice drahý, ale pokud třešně zbavujeme pecek jen zřídka, bude nám zbytek roku doma nejspíš překážet.
Jak odpeckovat třešně pomocí láhve a brčka
Postupy na odpeckování jsou různé, ale jeden z nejoblíbenějších způsobů je odpeckování třešní pomocí láhve s úzkým hrdlem (lze použít PET láhev) a pevného brčka. Třešeň položíme nahoru na hrdlo láhve - nejlépe nahoru částí, kterou byla spojená se stopkou. Brčkem třešeň zvrchu prorazíme a pecka propadne do láhve. Jde to snadno a bez zbytečné námahy. Výhodou je, že z třešní zbytečně neodtéká šťáva.
Odpeckované třešně jsou skvělé do různých moučníků, koláčů a bublanin - strávníci z nich pak nemusí vybírat pecičky. A především třešně využijeme na vaření výborného domácího džemu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 30 minutami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 18 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 21 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Třešňová bublanina bude nadýchaná a šťavnatá, pokud použijeme nepřezrálé třešně i s peckou, těsto zvláční tvaroh
Jak na třešňový kompot? Kromě třešní stačí jen voda a cukr, nejdůležitější je čistota od rukou přes sklenice až po víčka
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Komentáře