Jak udělat dobré lečo? Jde především o správný poměr surovin, které přidáme ve správném pořadí
Dobré lečo - to není nic složitého, stačí použít správné suroviny ve správném poměru a přidávat je ve správném pořadí. Poradíme, jak na to, aby se lečo zaručeně povedlo.
Lečo je jednoduchý pokrm, ke kterému se rádi vracíme. Základem jsou rajčata, papriky a cibule, které připravíme v hrnci na tuku. Kdo chce, přidá vajíčka a uzeninu. Podávat můžeme jednoduše s pečivem, ale lečo se dá použít i jako základ mnoha dalších jídel (např. zapékaných), můžeme ho také dávat pod maso nebo na topinky, které ještě posypeme strouhaným sýrem.
Jak uvařit nejlepší lečo, popisujeme v dalším článku:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Správný poměr surovin do leča
Obvyklý a osvědčený poměr je dát na jednu dávku cibule dvě dávky rajčat a čtyři dávky paprik:
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a do hrnce ji na tuk dáváme jako první, potřebuje nejvíce času.
- Až po chvíli přidáme papriky zbavené semínek, které nakrájíme na proužky. Použít můžeme různě zbarvené papriky - červené, zelené, žluté.
- Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kostky. Komu vadí slupky z rajčat, může je nejprve oloupat. Barvu rajčat ještě zvýrazníme přidáním menšího množství rajčatového protlaku.
Lečo vaříme především v druhé polovině léta, když je dostatek čerstvé plodové zeleniny. Na zimu si základ leča snadno zamrazíme nebo zavaříme. Jak zavařit lečo, poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Komentáře