Jak zahustit kuře na paprice bez mouky? Pomocí cibule, fazolí nebo strouhané cukety
Kuře na paprice je jedno z oblíbených českých pokrmů, které pochází z maďarského paprikáše nebo perkeltu. Jde u kuřecí maso, dušené na paprice se smetanovou omáčkou. Podává se s knedlíky, noky nebo s těstovinami.
Smetanová omáčka ke kuřeti se zahušťuje hladkou moukou, rozmíchanou v mléce nebo ve vodě, méně už jíškou. Jsou lidé, kteří z různých důvodů mouku nesmí nebo nechtějí jíst. Pro ně máme pár rad, jak omáčku zahustit bez použití bílé mouky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nahradit mouku v omáčce
Pokud nesmíme mouku konzumovat nebo ji nemáme doma - dá se nahradit i jinými surovinami. Zde je několik tipů:
- Sladkou smetanu, kterou přidáme do omáčky, musíme zredukovat do hustší konzistence. Smetanu vaříme opatrně, aby jen probublávala - jinak hrozí, že se srazí.
- Osmažená cibule, která tvoří základ jídla, udělá hustou omáčku jen tím, že jí použijeme více. Koneckonců perkelt nebo paprikáš také obsahuje hodně cibule.
- Bílé fazole (sterilované nebo uvařené) se po rozmixování změní v hustou hmotu, která omáčku podle potřeby zahustí.
- Kuřecí maso, které jsme před vařením vykostili, zahustí omáčku masovými vlákny, které se uvolnily z kousků kuřete. Tento způsob přípravy milují děti.
- Cuketa, nastrouhaná na jemném struhadle, je pro svou neutrální chuť vhodná k zahuštění jakékoli omáčky. Důležité je cuketu posolit, vodu z ní vymačkat a pak povařit v omáčce.
- Vařená cuketa - na kousky pokrájenou cuketu povaříme v trošce osolené vody, vyjmeme a tyčovým mixérem rozmixujeme do husté kaše. Vložíme do omáčky.
Mohlo by vás zajímat
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 16 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 17 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Komentáře