Játrové knedlíčky posunou vývar na vyšší level. Zkuste je s pomocí videonávodu
Játrové knedlíčky udělají z jakéhokoli vývaru ještě lepší polévku. Jsou syté a plné chuti, skvěle zasytí, a pokud se o vás pokouší nějaká choroba, zaručeně vás takový vývar s játrovými knedlíčky postaví na nohy.
Do masového vývaru lze přidat leccos, například domácí nudle, kořenovou zeleninu, zavářku (drobení) nebo právě játrové knedlíčky. Ty správně udělané jsou měkké na skus a plné játrové chuti. S videonávodem se vám jistě povedou právě takové.
Jak připravit játrové knedlíčky
Základem jsou kvalitní a čerstvá vepřová játra, na kterých nikdy nešetříme.
- Najemno rozmixujeme asi 250–300 g vepřových jater.
- Prolisujeme jeden stroužek česneku a, pokud chceme, pokrájíme nadrobno jednu malou cibuli (nebo polovinu větší cibule). Česnek i cibuli přisypeme k rozmixovaným játrům.
- Promneme a přidáme také hrst majoránky, jedno vejce, trochu hladké mouky, trochu strouhanky, sůl a pepř.
- Vše spolu důkladně promícháme.
Knedlíčky lze vytvořit dvěma způsoby:
- 1. způsob: Knedlíčky ukrajujeme lžičkou a vkládáme je do vroucí polévky.
- 2. způsob: Namočíme si ruce a tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do vroucí polévky.
Polévka s játrovými knedlíčky vás krásně zahřeje, což se v zimě hodí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 9 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 13 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 13 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě polévkových nudlí: Problémem je málo vypracované, přeschlé nebo vlhké těsto
Hledáte nepečené cukroví na poslední chvíli? Lahodné Mila kuličky zvládnete snadno. S postupem poradí názorné video
Kam se v Praze vypravit za nejlepší zmrzlinou? Otestovali jsme, kde mají největší kopečky i nejzajímavější příchutě
Komentáře