Jak na nadýchané palačinky? Přidejte do nich kefír nebo také minerálku
Ať už palačinky připravíme na sladký či na slaný způsob, vždy chutnají dokonale. Připravené jsou pouze ze tří surovin během několika málo minut. Máme pro vás dávku rad, jak je připravit, aby byly jemné a nadýchané.
Palačinky zvládne i začátečník, postačí k tomu pouze mléko, vejce a hladká mouka. Pro nadýchané těsto se občas přidává také soda či prášek do pečiva. Méně známým trikem je přidání několik lžic piva těsně před smažením.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Palačinky s kefírem
Kyseliny v kefíru reagují se zásaditou sodou nebo dalšími kypřícími látkami a tvoří malé vzduchové bubliny, které mají zásluhu na správně kyprých a nadýchaných palačinkách. Zároveň nám i příchuť kefíru ozvláštní palačinkové těsto.
Palačinky s minerálkou
Podobně jako kefír reaguje v palačinkovém těstě také minerální voda, která skvěle těsto zkypří a výsledné palačinky pak budou chutnější. Nahradit můžeme část mléka nebo také celé množství perlivou minerálkou a výsledné palačinky budou odlehčené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Proč dávat minerálku do palačinek: Perlivá voda zajistí palačinkám nadýchanost
Desatero rad na téma palačinky: Jak připravit těsto, jak palačinky smažit a čím je plnit
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Komentáře