Ovocný táč
Recept ještě nebyl hodnocenUmyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.Kynuté těsto připravíme z výše napsaných surovin. Droždí rozdrobíme v ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 197 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.Kynuté těsto připravíme z výše napsaných surovin. Droždí rozdrobíme v ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice…
Angreštová marmeláda má své zastánce i odpůrce. Přítomnost drobných semínek někomu vadí, ale k angreštu prostě patří. Marmeláda z angreštu je pikantní a výborná na…
Mléko s tukem ohřejeme, vlijeme do mixeru a společně s cukrem, žloutkem a vejcem mixujeme mixerem. Prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme rozmixovanou směs a rychle…
V létě máme vždy napilno, abychom stačili zavařit a uchovat všechny dary naší zahrádky na zimu. Naštěstí již známe různé druhy a možnosti zavařování, stačí si jen vybrat…
Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a nalijeme na plech. Do mísy po těstě dáme suroviny na tvarohovou vrstvu, čímž hezky ušetříme nádobí a vše opět promícháme. Pak…
Letní koláč s drobenkou a sezónními dary ze zahrádky. Tentokrát to je angrešt, ale může to být jakékoliv dostupné dozrávající letní ovoce. Moučník je velmi jednoduchý na…
Angreštu ostříháme konečky stopek, rybíz zbavíme stonků a vše na sítku propláchneme vodou.Ovoce můžeme pomlít na mlýnku, nebo rozsekat na kutru.Rozmixovanou směs…
Troubu si předehřejeme na 190 st. Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat. Poté všechno z…
Obraný angrešt podlijeme trochou vody a rozvaříme.Rozmixujeme a vystřeme sítem.Na 1 kg tohoto protlaku přidáváme 220 g cukru a 4 g kyseliny citrónové - rozmícháme v…
Opraný angrešt spolu s mátou a cukrem nasypeme do hlubší misky a rozmixujeme ponorným mixérem. Vzniklou směs přendáme do džbánu a dolijeme vodou.
Cukr utřeme s vejci, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a kakao. Všechno pořádně prošleháme.Přidáme šťávu ze zavařeniny a znovu prošleháme.Nakonec vmícháme zavařené…
Všetky prísady na cesto dobre premiešame vareškou (nešľaháme). Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Zmiešame prísady na tvarohovú náplň. Lyžicou dávame…
Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. Mezitím si z tvarohu a ostatních ingrediencí připravíme nádivku. Těsto vyválíme do…
Egreše scedíme a rozmixujeme. V 2,5 dl kompótovej šťavy rozmiešame puding, primiešame rozmixované egreše a uvaríme hustú kašu. Žĺtky, cukor a horúcu vodu vyšľaháme do…
Ostříhaný angrešt dáme do hrnce s cukrem a pektogelem vařit, cca 4 min.od doby varu.Necháme mírně zchladit a přidáme 4 lžíce rumu (dle chuti).Plníme do sklenic a otočíme…
Meloun rozpůlíme, vydlabeme, spodní půlkou protáhneme špejle/rošt, připevníme nohy z nějakých dřívek (nosnost záleží na velikosti melounu), špízy připravíme z kousků…
Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na tenké plátky, opatrně, nesmí se vám připálit. Přidejte angrešt, který můžete lehce rozmačkat a strouhaný česnek a zázvor…
Všechny suroviny na tvarohovou náplň vymícháme. Bílky s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh a potom ještě chvíli šleháme nad párou. Všechny suroviny na…
Angrešt obereme, očistíme, propláchneme. Z másla a mouky uděláme zlatou jíšku, zředíme vodou na hustší směs, osolíme, opepříme- zezačátku opatrně a přidáme angrešt.…
Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…
Předehřejeme troubu na 180°C, bez horkovzduchu.Na těsto smícháme všechny ingredience. Prošleháme metlou, vznikne těsto podobné palačinkovému. Necháme odpočinout.Angrešt…
Jostu a angrešt si očistíme, opereme a necháme okapat. Tvaroh, jogurt a med zašleháme, podle chuti můžete med přidat, ubrat, nebo nahradit cukrem. Na dno sklenice…
Zaděláme klasickým způsobem těsto,necháme vykynout,nebo za sebe necháme pracovat pekárnu.Zatímco těsto kyne,připravíme drobenku.Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi…
Horké léto a ovocné mražené dobroty jdou perfektně k sobě. Pokud vám právě dozrává angrešt, zkuste připravit jednoduché domácí nanuky. Vodovou variantu zaměňte za…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Drážďanský pudinkový koláč Eierschecke má nadýchaný korpus a dvojitou náplň z tvarohu a pudinku. Díky tomu chutná božsky!
Krvavá bába neboli Švajnfest: Krkonošský bramborák ze zabijačky má jednu netradiční přísadu, která jej i zajímavě obarví
Malý lexikon hub: Co kdy roste a jak z nich chutně a jednoduše vařit?