Jó, třešně zrály a teplej vítr je odvál až do kuchyně, kde našly mnohé využití
Když v červnu dozrávají třešně, je to veliké lákadlo. Krásně se lesknou, nádherně voní, a když na trhu narazíte na ty největší, „masité“ křupky, člověk by se jich nejraději ujedl. Milovníci třešní se tímto sezónním ovocem zásobují i na zimu. A že po nich bolí břicho? Nevadí, jednou za čas se to snese.
Moučníky s třešněmi
Nejtypičtějším moučníkem je třešňová bublanina. Třešně se ale hodí třeba i do závinu nebo do ořechové bábovky. Krásně se vyjímají i na cheesecaku nebo muffinech, kde jsou doslovnou „třešničkou na dortu“.
Přínos třešní
Třešně jsou velmi zdravé, obsahují množství vitamínů a minerálů. Bohatě je v nich zastoupený draslík a železo. Konzumace se doporučuje těm, kteří trpí dnou – třešně dovedou snížit hladinu kyseliny močové v těle. Třešně také zlepšují spánek a paměť.
Den třešní
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 28 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Co se jedlo na svatbě královny Viktorie? Jehněčí kotlety s lanýžovou omáčkou nebo ryba s omáčkou z humra i pečené sluky
Do originálního receptu na kuřecí perkelt patří jen 5 surovin. Vylepšení vývarem nebo protlakem nám Maďaři jistě odpustí
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením