Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejrychlejší recepty: Banánové lívanečky jen ze 4 ingrediencí zachutnají vám i dětem
Zdroj: Banánové lívance jsou rychlé, zdravé a vynikající! Zdroj: Toprecepty.cz, Chutě-světa.cz

Chcete ohromit partnera nebo děti snídaní, která vypadá luxusně, ale vyrobenou ji máte za pár (desítek) minut a ještě v ní využijete přezrálé černé banány, které už nikdo v domácnosti nechce? Zkuste vynikající banánové lívanečky z pouhých čtyř ingrediencí, které neobsahují ani mouku, ani žádný zbytečný cukr navíc. Zaručujeme, že si je rychle zamiluje celá rodina.

Banánové lívance bez mouky

Co budeme potřebovat na 8 malých nebo 4 větší lívance:

  • 1 velký zralý banán
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky skořice

Na dochucení a dozdobení lívanců můžete použít:

  • javorový sirup
  • syrová nebo s cukrem doměkka povařená jablka, případně hrušky
  • kompotované ovoce, například broskve
  • čerstvé ovoce jako jahody nebo borůvky
  • čokoládový topping
  • nasekané oříšky
  • zakysanou smetanu, kterou je možné osladit cukrem či sladidlem

Postup: V misce důkladně rozmačkáme banán. Vyklepneme do něj celé vejce, přidáme kypřící prášek a skořici. Celou směs vidličkou dobře promícháme. Pokud nemáme pánev přímo na lívance, rozpálíme máslo v normální pánvi a naběračkou pak opatrně tvoříme placičky. Pozor! Banánové lívanečky bez mouky mají za syrova poměrně křehkou konzistenci, k jejich obracení je tedy třeba trocha zručnosti. Doporučujeme smažit je na přepuštěném másle, aby se vám nepřipalovaly.

Hotové lívance klademe na talíř vedle sebe nebo do komínku a dochutíme podle vlastních preferencí. Skvělé jsou ale i samotné - voní po skořici a díky banánu jsou přirozeně sladké.