Snídaně je základ dne. Máte raději sladkou, nebo slanou variantu?
Snídaně dokáže velmi pozitivně nastartovat náš den, neboť nám doplní potřebnou energii po spánku. Měla by být zdravá a obsahovat veškeré důležité složky, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy a vláknina. To, zda bude sladká nebo slaná, pak záleží už jen na preferencích.
Proč snídat?
Přečtěte si několik důvodů, proč byste neměli vynechávat snídani.
-
Poskytuje energii: Snídaně dodává tělu potřebnou energii pro zahájení dne. Po nočním spánku je tělo vyčerpáno a potřebuje doplnit zásoby energie.
-
Podporuje koncentraci a produktivitu: Pravidelná snídaně může zlepšit kognitivní funkce, koncentraci a výkonnost během ranních hodin.
-
Pomáhá udržovat váhu: Snídaně může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi a snížit riziko přejídání se během dne, což má pozitivní vliv na kontrolu váhy.
-
Zlepšuje trávicí systém: Správně sestavená snídaně může podpořit trávicí systém a pomoci předcházet zažívacím potížím.
Inspirace a nápady na sladké i slané snídaně
Hledáte inspiraci na sladké i slané snídaně? Tady máme pár tipů.
- Sladké snídaně zahrnují zejména cereálie s mlékem, palačinky, lívance, vafle, jogurty s ovocem a granolou či müsli, různé buchty či muffiny atd.
- Slané snídaně se často skládají z vajec (míchaná, sázená, uvařená apod.), poté jsou oblíbené různé druhy toustů či sendvičů, snídaňové tortilly, obložené pečivo atd.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 14 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 17 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 18 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tesco představilo nová vína z vinařství Bzenec
Zpěvák Bob Dylan slaví 82. narozeniny. Nejlepším dárkem pro něj býval vynikající banánový chléb od jeho maminky
Jak ochutit červené zelí, aby chutnalo božsky: Med dodá sladkost, ořechy křupavost, šéfkuchaři sázejí ale ještě na jednu surovinu