Celé Česko peče v nejlepší formě
19. 4. 2016 Historie a zajímavosti
Sbírejte body za nákupy v PENNY a získejte slevu na nádobí francouzské značky Fontignac
S novou věrnostní akcí v PENNY můžete získat slevu na kolekci 8 druhů značkového nádobí a příslušenství Fontignac do každé domácnosti. Nechte se inspirovat našimi recepty a vyzkoušejte, že pečení a vaření s PENNY a se značkovým nádobím Fontignac je snadné.
Nakupujte od 31. 3. do 27. 7. 2016 v jednotlivých prodejnách Penny Market a za každých 200 Kč nákupu získejte 1 bod. Body vylepujte do políček ve sběratelské kartě a po vylepení příslušných polí a předložení karty u pokladny vám bude poskytnuta sleva.
SEKANÁ SE SLANINOU A SÝREM
K pečení jsme použili obdélníkovou mísu 32 cm.
Hotovo za 95 minut
Příprava: 20 minut
Pečení: 75 minut
Ingredience na 6 porcí
Na sekanou:
- 700 g mletého hovězího masa
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 střední cibule
- 100 g slaniny
- 100 g sýra (gouda, čedar)
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička kmínu
- 2 vejce + na pomazání sekané
- 200–250 g staršího bílého pečiva
- 100 ml polotučného mléka
- 2 snítky tymiánu
- sůl, pepř
- olej na vymazání formy
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 180 °C.
Bílé pečivo nakrájejte na kostky a dejte vysušit do trouby na 10 minut. Po vyndání z trouby zalijte mlékem s jedním rozšlehaným vajíčkem a nechte chvíli odstát, aby pečivo nasálo všechnu tekutinu.
Střední cibuli nakrájejte spolu se slaninou na kostičky a dejte k mletému masu. Přidejte na hrubo nastrouhaný sýr, 1 vejce, dijonskou hořčici, lžičku kmínu, tymián, pečivo, sůl a pepř. Všechno spolu dobře promíchejte a vytvořte šišku sekané.
Velkou zapékací mísu vymažte olejem, vložte do ní sekanou, kterou ještě před pečením potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem a čerstvým tymiánem. Podlijte půl hrnkem vody a pečte 30 minut přikryté alobalem na 180 °C. Následně 45 minut dopečte bez alobalu.
Tento a další báječné recepty naleznete na www.penny-fontignac.cz.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Celer bulvový, řapíkatý a listový: Všechny odrůdy vyséváme již v únoru
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 20 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Komentáře