Velikonoce si koledují o nápady
19. 3. 2018 Historie a zajímavosti
Velikonoce jsou už za dveřmi. Inspirujte se v obchodech Albert novou sběratelskou kampaní a užijte si společné jarní tvoření s rodinou a přáteli. Velikonoce si přece koledují o pořádnou dávku nápadů.
Užijte si Velikonoce na vlně inspirace se svými blízkými
Vytvořit si vtipné, kreativní a osobité Velikonoce bude letos zábava. S novou věrnostní kampaní, která právě startuje v obchodech Albert, si jarní tvoření užijete se svými blízkými naplno. Kampaň s názvem „Velikonoce si koledují o nápady“ představí velikonoční vykrajovátka, tvořítka, pečící formy, zdobičku a další pomůcky na pečení od prestižního německého výrobce Zenker.
Zákazníci obdrží za každých 200 korun nákupu ve všech supermarketech a hypermarketech Albert jeden bod. Od 21. března do 3. dubna pak zákazníci mohou využít speciální velikonoční akce, během které za svůj dvousetkorunový nákup obdrží body dva. Za 10 bodů pak mohou získat zdarma sadu vykrajovátek či tvořítek nebo s výraznou slevou třeba speciální 3D pečící formu na beránka, zajíce či formu na koláč. Čas na sbírání bodů je až do 3. dubna.
Bez moderní 3D formy už ani krok
Jednou z lákavých odměn velikonoční věrnostní kampaně jsou unikátní 3D pečící formy na beránka či zajíce. Stačí je spojit přiloženými sponkami, obrátit vzhůru nohama, nalít do nich těsto a takto vložit do trouby. Díky nepřilnavému povrhu Teflon Classic se beránek či zajíc velmi snadno vyklopí.
Nejen beránek je hrdinou velikonoční tabule, tradiční místo během jarního hodování patří také staročeskému mazanci. Upečte si mazance letos trochu jinak – v miniverzi se špaldovou moukou a brusnicemi.
Co budete potřebovat?
- 100 ml mléka
- 30 g droždí
- 100 g cukru
- 100 g brusnic
- 500 g špaldové mouky
- 2 žloutky
- 100 ml kefíru
- 50 g másla
- kůra z citronu
- 1 celé vejce
- 50 g mandlových plátků
Jak na to?
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přisypte lžíci cukru a nechte v teple vzejít kvásek. Brusnice spařte horkou vodou a nechte trochu nabobtnat, aby změkly. Ke kvásku přidejte mouku, žloutky, cukr, kefír, rozpuštěné máslo, strouhanou citronovou kůru a okapané brusinky a poctivě propracujte na vláčné těsto. Poté mísu s těstem zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu a půl kynout na teplém místě. Předehřejte troubu na 180 °C.
Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte na 6–8 dílů. Každý uhlaďte do tvaru koule a položte na plech. Potřete rozšlehaným vajíčkem a nechte na plechu čtvrt hodiny dokynout. V předehřáté troubě pečte dozlatova. Trvá to 15–20 minut. Chvilku před koncem pečení potřete mazance ještě jednou vajíčkem a posypte mandlovými plátky.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 7 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře