Den makronek
Národní den
Den makronek slavíme každoročně 31. května. Jste připraveni se s námi ponořit do světa těchto barevných a lahodných sladkostí? Pojďme se společně podívat na historii makronek, naučit se základní recept a získat nějaké užitečné tipy pro dokonalé pečení.
Makronky jsou oblíbeným pečivem s kořeny v Itálii, odkud se rozšířily do Francie. Název "makronka" je odvozen z italského slova "maccarone", což znamená jemné těsto. První záznamy o makronkách pocházejí z 16. století a jejich popularita vzrostla díky francouzské královně Kateřině Medicejsé, která je přivezla do Francie, když se provdala za Jindřicha II. Od té doby se makronky staly neodmyslitelnou součástí francouzské kultury a kulinářského dědictví.
Recept na nejlepší makronky
Na těsto na makronky je potřeba připravit mandlovou mouku, moučkový cukr, cukr krystal a vaječné bílky. Chcete mít je mít křehké, lehké a krásně barevné? Pak si přečtěte návod na pravé makronky podle profi cukrářky. Plnit makronky můžete například čokoládovou ganache nebo i bílkovo-máslovým krémem. Naplněné makronky dejte do lednice do dobře uzavíratelné krabičky a konzumujte druhý den.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den makronek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná