Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché a rychlé těsto na koláč/řezy

Pečete-li rádi moučníky z litého těsta, není potřeba mít plný sešit receptů. Hravě si vystačíte s univerzálním těstem, ze kterého upečete buchtu, koláč s ovocem, bábovku nebo muffiny. Můžete experimentovat s obměnami, například ořechy, čokoláda, kokos nebo ovoce.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaAli

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 124 kJ /
4 332 kcal
Bílkoviny84,54 g
Tuky156,43 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 528 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy638,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme tekuté suroviny - vejce, olej a mléko. Krok 2: Jakmile se suroviny spojí, přidáváme do směsi sypké - cukr, kakao (v případě kakaového těsta) a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 3: Metličkou promícháme. Krok 4: Vyložíme plech pečicím papírem a vlijeme na něj těsto. Krok 5: Můžeme nechat samotné, nebo posypeme oblíbeným ovocem, případně drobenkou. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Krok 7: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

Zveřejněno 12. 2. 2010

Poznámka autorky JanaAli

Cesto je veľmi lahodné a krehké.

Zvyknem z neho robiť rezy, na ktoré dávam rôzne plnky (samotné, alebo s ovocím).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché a rychlé těsto na koláč/řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YW2A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché a rychlé těsto na koláč/řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YW2A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Dagmarak: souhlasím. Není uvedeno jaká mouka, jaký cukr, teplota pečení.
Chyba nebude na vaší straně.
U tohoto typu těsta podle mne opravdu nestačí všechno smíchat...

Peču již více jak 35 let. Dle chvály strávníků asi úspěšně. Těsto na tuto buchtu znám v menší obměně a vždy byla jedlá. Jelikož ráda zkouším nové recepty, upekla jsem dnes i tento s jahodami a navrch ozdobila domácím tvarohem. K mému velkému zklamání po vyndání z trouby během chvilky buchta spadla a je z ní slušný brousek. Podotýkám, že jsem s ní nebouchla a v místnosti je 24 stupňů, takže tady chybu nevidím. Nechápu proč se to stalo, ale zřejmě budou mít slépky posvícení. A to jsem se tak snažila, aby zítřejší dělníci na stavbě dostali nějakou nóbl dobrotu...No, asi zůstanu u svých osvědčených receptů, aby nebyly slepičky moc tlusté.
Ještě bych ráda podotkla, že by vůbec nebylo na škodu pro začínající pekařky uvádět jaká mouka se má použít a na kolik stupňů se peče. Ne každá hospodyňka má zkušenosti a pokud si neví rady, raději od receptu odejde. A to je škoda:-(.

mirca 75 : nádherné fotky ,ty tvarohové mřížky jsou :yes:. z tohohle těsta dělám dvoubarevnou bábovku

Jojo, když jsem začala péct, velmi rychle jsem zjistila, že drtivá většina litých buchet je založená právě na tomto receptu. Pak už stačí přidat navrch třeba ovoce a drobenku, nebo dovnitř nalámanou čokoládu, navrch třeba zakysanku a čokoládu atd. - variant je nespočet:-) Jen vajíčka stačí někdy dvě a oleje se někdy dává ne půl hrnku, ale tři čtvrtě. Kuchařka, která má pár plechů za sebou, snadno pozná, jakou konzistenci má těsto mít.;-)

Zdravím, nevím kde se stala chyba, ale těsto bylo nějaké ,,těžké,, skoro bych řekla, že sražené :-( vše jsem dodržela podle návodu, jen jsem ubrala cukr, ale to dělám vždycky. Předem rozmíchala vejce s cukrem, pak postupně další suroviny. Jinak upekla bez ovoce a po vychladnutí natřela marmeladou, pak mascarpone se šlehačkou a na to hooooodně jahod. Nakonec potřela želatinou. Takže vše bylo ok, jen to těsto ;-( ale chuťově bylo dobré. Takže dávám :yes: a nevzdám se. Přístě skusím znovu ;-)

Vyborny kolac s timto testem. Delala jsem bez vajec a s rostlinnym mlekem:yes:

mouka polohrubá :-)
a vždy do těsta přidejte špetičku soli!

mřížky: tvaroh - rozmíchat : trochu cukru, může být lžička rumu, vanilkový cukr, cca 1/3. Můžete přidat i kelímek zakysané smetany....

léty prověřený a luxusní! Vychytávka: dejte šlehat celá vejce do mísy, přidejte cukr a nechte vyšlehat do husté bílé pěny!
Pro změnu do těsta dejte 2 lžíce kakaa, mezi mřížky merunkový kompot, zlehka skořicí poprášit... Variant je mnoho a úspěch zaručen!

Tohle těsto je super peču z něho bábovku (jablečnou i ořechovou),bublaninu i ovocné koláče.Nikdy se to u nás dlouho neohřeje za chvilku snězeno.:yes::-K

Jaka mouka se tam dava? hladka nebo polohruba?

Bára:
Znovu zpracovat,vyválet...

Děkuji nemohla jsem si vzpomenout v jakém poměru to mám dát, a jináč taky používám toto těsto na bublaniny hlavně ale někdy toho udělám míň a dám do toho ještě kokos a med a trochu těsta odliju a přidám kakao aby to bylo mramorované a až se to upeče tak to potřu marmeládou, poliju čokoládou a posypu kokosem :P je to vinikající :):yes::yes::yes:

Mohu se zeptat, jak se dává dovnitř ta náplň a jaká to je náplň ta co je na obrázku? :-)

Ted jsem ho dělala ten moučník,tak snad se povede,pomáhal mi 5ti letý syn.;-)

Tématické fráze:
těsto na koláč, jednoduché koláče, jednoduché moučníky, jednoduchy a rychly kolac, jednoduché a rychle koláče, rychlé koláče, rychlé řezy, jednoduchý hrnkový ořechový koláč, rychlé a dobré koláče, jednoduché a rychlé moučníky, jednoduchý koláč, jednoduché řezy, rychlé těsto, rychlý ořechový koláč, rychle a dobre řezy, těsto na řezy, rychlé dobré řezy, jednoduché a rychlé recepty, jednoduché tvarohové těsto, jednoduché recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, olej, mléko, prášek do pečiva, vejce,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu