Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapusta ham , ham

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 565 kJ /
5 632 kcal
Bílkoviny187,28 g
Tuky525,31 g
Vláknina5,12 g
Cholesterol 692 mg
Sodík 5,52 g
Sůl13,00 g
Sacharidy37,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava: vezmi kuthan neboli pekáč a vraž do něj ten bok, osol a okmínuj, jestli chceš, přidej také nakrájenou cibulku a česnek : to mimo plán, a všechno podlij trochou vody a upeč tak, aby bylo co nejvíc šťávy. Ke konci pečení tu šťávu trochu zahusti moukou. Krok 2: Abys neměl dlouhou chvíli, tak vezmi tu kapustu a vrchní listy odlom a vyřezej ty tlustý škaredý žebra a ty pod nim taky. Až bude kapusta krásně žlutá, tak ji rozkroj a nakrájej jako zelí, na ty listy nezapomeň a nakrájej je taky. Krok 3: Dej do kastrolu, osol,opepři a podlij vodou a dej dusit na plotnu. Krok 4: Tu poklici vrať do kredence, na kapustu se nedává, aby odešly ty smradlavý plyny. Právě proto většině kapusta nechutná. Krok 5: A míchej a míchej, aby se ta dobrota nepřipálila, až to skoro bude, tak vezmi pánev nebo kastrůlek a rozškvař na ní ten špek, který je rád nakrájený, tak mu to přání splň. Krok 6: Přidej uzené k tomu špeku a aby mu nezávidělo, tak ho nakrájej taky. Krok 7: Orestuj a zamíchej do té uškrcené kapustičky. Krok 8: Přidej utřený česnek, utěrku vrať a vezmi kudlu nebo mačkadlo, dej ho málo, míchej, ochutnávej, mlaskej a případně přidávej česnek, sůl a pepř. Krok 9: Teď zahusti trochou mouky rozmíchané ve vodě a povař chviličku. Já nezahušťuji, ale k tomu se časem taky dopracuješ. Krok 10: Koukni do trouby, asi se to připaluje, tak to podlij horkou vodou. Kapustu stáhni a vypni sporák, ne celý, jen pod kapustou, pak zapni sporák jinde a dej tam hrnec plný vody se solí a ty nudle uvař, aby se nerozvařily. Krok 11: Maso vyndej, nakrájej a vrať do pekáče. Krok 12: A teď finále: vezmi talíř, nandej nudle, vedle tu kapustu a přidej kousek masa. Krok 13: Polej tou lahodnou šťávou, proto ten bok a proto kilo. Krok 14: Dej ten talíř do trouby. Krok 15: Nandej ostatním a pak vezmi ten svůj talíř z trouby a zdrhni, nebo ti sežerou i to tvoje. Krok 16: Příště ti bude zase stačit kilo a věř, že ti zbude, dej jim ho na studeno s chlebem a křenem. Ptáš se proč, protože je to dobré jen polité tou šťávou. Té bude vždycky málo a maso zůstane, ten špek a uzené opravdu stačí. Nenažranejm to maso teda dej k tomu, mlaskej, chrochtej blahem a chval mého taťku . Jo a sebe taky, jestli to chtějí znova, tak jsi šikula .

Zveřejněno 24. 2. 2010

Poznámka autora jan.alois

Je to starý recept mého taťky a když ohlásím jeho vaření, mám najednou strávníků, že nevědí, kam sednout, hlavně co nejblíže sporáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapusta ham , ham

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/362x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapusta ham , ham

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/362x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Pane Aloisi. Velmi jste mě pobavil popisem receptu. Inspiroval mě k dnešnímu vaření. :-K Kapusta byla výborná a opravdu jsem nepřidala mouku. Kombinace s těstovinami vynikající. :yes: Vždy jsem připravovala pouze s bramborami. Jen maso se mi moc nepovedlo. Nedala jsem na vás a udělala jsem krkovici s kostí. Příště se budu držet přesně vašeho receptu.

tak to se mi líbí,před chvílí jsme koupili kapustu a už vím,co s ní :-p

Takhle přesně vařím kapustu, se špekem, uzenou krkovičkou, jen peču bůček s pleckem na kostičky. U nás s chlebem, ale jak tak nad tím přemýšlím, vyzkouším i těstoviny. Dávám bod a velkou pochvalu:-):-D:yes:

:-D:-D:-D:-D:-D úžasný postup:yes::yes:o výsledku nepochybuji;-):-D:-D:yes::yes:

Vypadá to vážně vynikajícně, to musím zkusit :-)

Janíčku - Lojzíčku, nádhera vo všetkých smeroch! Samotné jedlo aj postup prípravy! Ďakujem za zážitok! +

:yes:7:yes:

...mňam, úplně si to umím představit...a po prohraném hokeji si mi docela spravil náladu :-D:-D:-D....určitě posílám alespoň ten jeden bodík, když víc nejde...:yes::yes:

Kapustu mám ráda a za vtipně podaný recept za 3:-D:yes:

Děkuji za bodík , ale tatík je už v kuchařském nebi . Určitě se mu tam líbí jak ho znám , kdyby to tak nebylo určitě by se vrátil.:-D

Teda Jane.Aloisi, to je hodně netradičně pojatý recept, ale výsledek bude opravdu dobrý:-p Kapustu máme rádi, taky jí dělám a docela podobně a k ní peču maso, nebo dávám uzené. Bez dlouhého povídání ti dávám 1.boda a tatínkovi taky, musíte se podělit:yes:

Tématické fráze:
hlávková kapusta recepty, příprava kapusty, mražená kapusta, mražená kapusta recept, recepty z hlávky kapusty, nejlepší recept na kapustu, h a m, kapusta s vepřovým masem, recept na mraženou kapustu, kapusta mražená, jak připravit kapustu, hlávková kapusta recept, vaření kapusty, kuchařský recept na kapustu, mražena kapusta recepty, jak uvarit kapustu, zahusteni kapusty, kapusta hlávková recepty, recepty z kapusty, veprovy bok recept

Suroviny:
kapusta, kapusta, bok vepřový, slanina, bok uzený, mouka hladká, sůl, pepř, kmín celý, cibule, česnek, česnek, nudle široké

Přidat fotografie receptu