Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 565 kJ / 5 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,28 g |
Tuky | 525,31 g |
Vláknina | 5,12 g |
Cholesterol | 692 mg |
Sodík | 5,52 g |
Sůl | 13,00 g |
Sacharidy | 37,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava: vezmi kuthan neboli pekáč a vraž do něj ten bok, osol a okmínuj, jestli chceš, přidej také nakrájenou cibulku a česnek : to mimo plán, a všechno podlij trochou vody a upeč tak, aby bylo co nejvíc šťávy. Ke konci pečení tu šťávu trochu zahusti moukou.
Krok 2: Abys neměl dlouhou chvíli, tak vezmi tu kapustu a vrchní listy odlom a vyřezej ty tlustý škaredý žebra a ty pod nim taky. Až bude kapusta krásně žlutá, tak ji rozkroj a nakrájej jako zelí, na ty listy nezapomeň a nakrájej je taky.
Krok 3: Dej do kastrolu, osol,opepři a podlij vodou a dej dusit na plotnu.
Krok 4: Tu poklici vrať do kredence, na kapustu se nedává, aby odešly ty smradlavý plyny. Právě proto většině kapusta nechutná.
Krok 5: A míchej a míchej, aby se ta dobrota nepřipálila, až to skoro bude, tak vezmi pánev nebo kastrůlek a rozškvař na ní ten špek, který je rád nakrájený, tak mu to přání splň.
Krok 6: Přidej uzené k tomu špeku a aby mu nezávidělo, tak ho nakrájej taky.
Krok 7: Orestuj a zamíchej do té uškrcené kapustičky.
Krok 8: Přidej utřený česnek, utěrku vrať a vezmi kudlu nebo mačkadlo, dej ho málo, míchej, ochutnávej, mlaskej a případně přidávej česnek, sůl a pepř.
Krok 9: Teď zahusti trochou mouky rozmíchané ve vodě a povař chviličku. Já nezahušťuji, ale k tomu se časem taky dopracuješ.
Krok 10: Koukni do trouby, asi se to připaluje, tak to podlij horkou vodou. Kapustu stáhni a vypni sporák, ne celý, jen pod kapustou, pak zapni sporák jinde a dej tam hrnec plný vody se solí a ty nudle uvař, aby se nerozvařily.
Krok 11: Maso vyndej, nakrájej a vrať do pekáče.
Krok 12: A teď finále: vezmi talíř, nandej nudle, vedle tu kapustu a přidej kousek masa.
Krok 13: Polej tou lahodnou šťávou, proto ten bok a proto kilo.
Krok 14: Dej ten talíř do trouby.
Krok 15: Nandej ostatním a pak vezmi ten svůj talíř z trouby a zdrhni, nebo ti sežerou i to tvoje.
Krok 16: Příště ti bude zase stačit kilo a věř, že ti zbude, dej jim ho na studeno s chlebem a křenem. Ptáš se proč, protože je to dobré jen polité tou šťávou. Té bude vždycky málo a maso zůstane, ten špek a uzené opravdu stačí. Nenažranejm to maso teda dej k tomu, mlaskej, chrochtej blahem a chval mého taťku . Jo a sebe taky, jestli to chtějí znova, tak jsi šikula .
Zveřejněno 24. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapusta ham , ham
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/362x
Moje poznámka
Kapusta ham , ham
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/362x
Nejnovější recepty
Linecké koláčky s pusinkou
Přidáno před 47 minutami
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 16 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky - ty nejlepší
Hanka1971 před 19 minutami
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 8 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 11 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 12 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 14 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 15 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 15 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 15 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 15 hodinami
Tématické fráze:
hlávková kapusta recepty,
příprava kapusty,
mražená kapusta,
mražená kapusta recept,
recepty z hlávky kapusty,
nejlepší recept na kapustu,
h a m,
kapusta s vepřovým masem,
recept na mraženou kapustu,
kapusta mražená,
jak připravit kapustu,
hlávková kapusta recept,
vaření kapusty,
kuchařský recept na kapustu,
mražena kapusta recepty,
jak uvarit kapustu,
zahusteni kapusty,
kapusta hlávková recepty,
recepty z kapusty,
veprovy bok recept
Suroviny:
kapusta,
kapusta,
bok vepřový,
slanina,
bok uzený,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
kmín celý,
cibule,
česnek,
česnek,
nudle široké
Komentáře (11)