Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit poctivou domácí? Je s ní sice práce, ale bohatě se vám odvděčí svou chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 152 kJ / 3 382 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 293,37 g |
Tuky | 223,20 g |
Vláknina | 1,16 g |
Cholesterol | 938 mg |
Sodík | 943 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 17,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer maso nakrájíme na kostky cca 1x1 cm nebo i menší, osolíme, opepříme, promícháme a dáme do lednice.
Krok 2: Ráno maso semeleme, libové a tučné zvlášť (libové co nejjemněji, raději dvakrát).
Krok 3: Housky namočíme do mléka a rozetřeme na velmi jemnou hmotu. Přidáme mleté maso a mícháme, až je hmota spojená.
Krok 4: Potom přidáme koření a víno, zamícháme a nakonec vmícháme tučné mleté maso, aby se vše spojilo. Je-li hmota příliš hustá, ještě přilijeme víno.
Krok 5: Naplníme do střívek, zadrhneme nebo zašpejlujeme a pečeme podle chuti obalené v hladké mouce nebo trojobalu. Pečeme z obou stran. (Jde upéct i jako prejt nebo usmažit nenaplněné do střívek, obalené jako řízek.)
Krok 6: Podáváme s vařenými bramborami, čerstvým pečivem nebo bramborovým salátem.
Zveřejněno 27. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k225
Moje poznámka
Vinná klobása, jak ji dělala moje babička
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k225
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 9 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 45 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 16 hodinami
Tématické fráze:
vinná klobása - jak opéct,
vinná klobása,
vina klobasa,
bílá vinná klobása recepty,
vinna klobasa recept,
vinná klobása jak opéct,
bílé vinné klobásy recept,
vyroba vinne klobasy,
skopová střívka,
recept na vinnou klobásu,
priprava vinne klobasy,
strivka na klobasy,
vina klobasa recept,
domácí vinná klobása,
vina vinná klobása,
jak připravit vinnou klobásu,
vinné klobásy,
bílá klobása výroba,
vine klobasy,
střívka na vinné klobásy
Suroviny:
plec vepřová,
bůček vepřový,
žemle,
víno bílé,
mléko,
pepř mletý,
květ muškátový,
kůra citronová,
sůl,
střívka skopová,
mouka hladká
Komentáře (34)