Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cca 3 cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem. Necháme minimálně 8 hodin uležet. Pak obalíme uzenou slaninou a fixujeme potravinářským motouzem (viz foto). Krok 2: Plátky anglické orestujeme na pánvi do křupava, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme na čtvrtky nakrájené oloupané žampióny, steakový pepř, osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme. Krok 3: Zalijeme v troše vody rozšlehanou škrobovou moučku, krátce povaříme a odstavíme. Žampióny vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 4: V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Krok 5: Karotku nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Do pánvičky nalijeme šťávu z citrónu, přidáme cukr, za stálého míchání redukujeme a když začne směs houstnout, přidáme karotku, prohřejeme a dáme na opečenou anglickou.

Zveřejněno 1. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16GR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/16GR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

Výborná harmonie chutí. Já použil svíčkové řezy sous vide a přílohu jsem doplnil zámeckými bramborami

HELENA A NATY 26. 3. 2010 13:26
Super:yes::-p

Jendo, to je zase krása:-p:yes:

Děkuji moc za váš zájem i bodíky:-K:yes:.

Jíme očima... :-p:-p nádhera :yes:

Jako vždy :-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

Úžasné!

Jeníku, to je něco kouzelného:-K:-K. +19:-K

Jendo, nemám co dodat, jen smeknout před tvým kulinářským uměním dát velký bodík:yes:+18

Krása, jako obv. :-p;-):-O:yes:

Takto prostřenou tabuli bych si nechala taky líbit.:yes:;-):-Kbod

:yes:14:yes:

Opět krásný receptík a krásné fotky:-K :yes:+13

:-O:-Onádhera:yes:nelze víc dodat:yes:

:-O Tak to je opět kulinářská bomba! Takhle brzy po ránu mám pocit, že se mi to zdá, ale ona je to jako vždy, realita. Krásná a já přidávám k té vší chvále tady 11. bodík. :-):-p;-):yes:

Tématické fráze:
svíčkové řezy, steakový žampion, recepty ze svíčkové, řezy, steakový žampion recept, glazovaná cibule, svíčkové řezy recept, steakovy žampion recepty, glazovaná cibulka, zampion, recepty z hovězí svíčkové, žampióny, hovězí svíčková recepty, na žampionech, svickove rezi, hovězí svíčková recept, svickove rezy recepty, žampion steakový, recepty hovezí maso, svíčkové řezy na žampionech

Suroviny:
svíčková hovězí, žampióny, cibule, moučka škrobová, slanina anglická, slanina uzená, sůl, kmín drcený, pepř steakový, olej slunečnicový, karotka, šťáva citronová, cukr krupice

Přidat fotografie receptu