Postup přípravy
Krok 1: Cca 3 cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem. Necháme minimálně 8 hodin uležet. Pak obalíme uzenou slaninou a fixujeme potravinářským motouzem (viz foto).
Krok 2: Plátky anglické orestujeme na pánvi do křupava, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme na čtvrtky nakrájené oloupané žampióny, steakový pepř, osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme.
Krok 3: Zalijeme v troše vody rozšlehanou škrobovou moučku, krátce povaříme a odstavíme. Žampióny vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 4: V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple.
Krok 5: Karotku nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Do pánvičky nalijeme šťávu z citrónu, přidáme cukr, za stálého míchání redukujeme a když začne směs houstnout, přidáme karotku, prohřejeme a dáme na opečenou anglickou.
Zveřejněno 1. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16GR
Moje poznámka
Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/16GR
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 56 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
svíčkové řezy,
steakový žampion,
recepty ze svíčkové,
řezy,
steakový žampion recept,
glazovaná cibule,
svíčkové řezy recept,
steakovy žampion recepty,
glazovaná cibulka,
zampion,
recepty z hovězí svíčkové,
žampióny,
hovězí svíčková recepty,
na žampionech,
svickove rezi,
hovězí svíčková recept,
svickove rezy recepty,
žampion steakový,
recepty hovezí maso,
svíčkové řezy na žampionech
Suroviny:
svíčková hovězí,
žampióny,
cibule,
moučka škrobová,
slanina anglická,
slanina uzená,
sůl,
kmín drcený,
pepř steakový,
olej slunečnicový,
karotka,
šťáva citronová,
cukr krupice
Komentáře (24)