Buši červená řepa
Suroviny
Porce: Dle mn.řepy a způsobu úpravy.
Nutriční hodnoty
Energie | 4 125 kJ / 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,69 g |
Sůl | 31,50 g |
Sacharidy | 207,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dělá se se zelím, křenem, pepřem, bobkovým listem. Kompot, ale i za syrova jako salát. Je to supr zelenina a neuvěřitelně zdravá. Je nutné u někoho překonat odpor k tomu zajímavému aróma. Po dojedení kompotu, není-li šťáva zkalena nějakými zbytky, je vynikající s citrónem a ledem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2010 10:47
Vašíku,velký dík,myslela jsem,že to je tak,ale to víš,chtěla jsem mít jistotu od autora
vypapá to fakt svěle,hnedle se do toho pustím
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
31. 3. 2010 10:44
Tak vidíš REBEKO. Jednou blbbneš a blbneš pořád. Člověk se má držet ustáleného a já jako technik nechytračít a psát 1 litr , nebo 1 dcl, nebo ml = mililitry, které se používají nejvíce , stejně jako g = gramy . 1 kg= 1000 g 1 dkg 10g. Já dnes všechno i mléko vodu atd. vážím .
31. 3. 2010 10:03
Těm variantám A a B jsem rozumněla
ale pořád si myslím,že tam je-nebo není-chybka![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
Přece,jak píšeš,0,4dcl se rovná 4 centilitrům a to by bylo málo,ne
Nechtěl jsi napsat 0,4litru..
já jenom,ať něco nezvrtám,řepu totiž zbožňuju
díky a nezlob se,že furt otravuju
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
31. 3. 2010 09:59
Vracím se ještě k těm octům a množství. U nás se vždy používal náš běžnej ocet, který je 8% (kvasný, z lihu a pálenek a ovoce), Někdy si nese svou typickou chuť, trochu drsnou apod.
Jedenkrát jse narazil v jednom obchodě v Rakousku na ocet, a jak musím hned něco ochutnat,také proto,že cene nebyla až tak veliká a zamlouval se mi i 5.litrový kanistřík.Po ochutnání jsme zjistili, že je , abych to moc nepřehnal, velice chutný a hodí se do salátů a u nás zvláště na salám s cibulí nebo tlačenku, nebo sulc. Protože jsem tam jezdil velice často i služebně, tak jsem ho začal vozit pravidelně, A jak jsem ukecanej, tak jsem ocet chválil kde komu a každý chtěl ochutnat. Já nejsem hamoun a tak každému ten litřík naliL ALE ĎASA.Kdo ochutnal a chtěl ho stále a já vozil víc a víc, až do doby než jsem šel do důchodu. Dnes mi vozí jámoš a jeho paní si ze mne dělá legraci, že se snad v octu koupu. TO je minulost i přítomnost. Ocet je pouze 5% - málo agresivní a jak říkám - LAHODNÝ. Na salám, tlačenku , sulc apod. se nemusí ředit a pusu vám nekroutí. Smůla je pouze v tom, že ani v Rakousku není ve všech obchodech kmání, někdy dojde a tak vozím náhradní téměř stejný. Ten prvý je ŽLUTÁ NÁLEPKA ten druhý je ZELENÁ VINĚTA. Jsou v demižónech na 5.litů. Když ho uvidíte, budete li ho tam někde vidět, KUPTE - nebudete litovat.Obr. bude v DISKUZI.
Jedenkrát jse narazil v jednom obchodě v Rakousku na ocet, a jak musím hned něco ochutnat,také proto,že cene nebyla až tak veliká a zamlouval se mi i 5.litrový kanistřík.Po ochutnání jsme zjistili, že je , abych to moc nepřehnal, velice chutný a hodí se do salátů a u nás zvláště na salám s cibulí nebo tlačenku, nebo sulc. Protože jsem tam jezdil velice často i služebně, tak jsem ho začal vozit pravidelně, A jak jsem ukecanej, tak jsem ocet chválil kde komu a každý chtěl ochutnat. Já nejsem hamoun a tak každému ten litřík naliL ALE ĎASA.Kdo ochutnal a chtěl ho stále a já vozil víc a víc, až do doby než jsem šel do důchodu. Dnes mi vozí jámoš a jeho paní si ze mne dělá legraci, že se snad v octu koupu. TO je minulost i přítomnost. Ocet je pouze 5% - málo agresivní a jak říkám - LAHODNÝ. Na salám, tlačenku , sulc apod. se nemusí ředit a pusu vám nekroutí. Smůla je pouze v tom, že ani v Rakousku není ve všech obchodech kmání, někdy dojde a tak vozím náhradní téměř stejný. Ten prvý je ŽLUTÁ NÁLEPKA ten druhý je ZELENÁ VINĚTA. Jsou v demižónech na 5.litů. Když ho uvidíte, budete li ho tam někde vidět, KUPTE - nebudete litovat.Obr. bude v DISKUZI.
30. 3. 2010 17:58
Rebelko-Recept doopraven , aby byl přehlednější a zejtra se ještě vrátím a dovysvětlím.Opravdu mohl vypadat zmateně. Promiň. Václav
30. 3. 2010 15:10
Děláme taky takto a je hlavně skvělé, že se nemusí sterilovat, takže vitamínky hezky zůstanou, kde mají být ![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 3. 2010 14:22
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 3. 2010 14:10
Dělám podobně, to nemá chybu.Dobře popsaný recept.
Řepu máme rádi
+8![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 3. 2010 11:56
Tento recept také chválím, posílám 7. bodík
a přidávám se k Vinstrovi, že chemii do domácího zavařování ne.
Já kromě křenu přidávám do každé skleničky ještě stroužek česneku a ještě se mi nestalo, že by se něco zkazilo. A jestli můžu přidat svoji jednu radu, opravdu vyzkoušenou, tak okurky i zeleninu zalévám horkým nálevem nebo vodou a zavařuji vždy 5 minut při 100 stupních. Poradila mi to kamarádka ze Znojma, která má okurky krásně křupavé, pro kamarádky ze Slovenska chrumkavé,
po vyndání je dáváme víčky dolů a tak je máme do rána a spokojenost sama.
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
30. 3. 2010 11:29
Dělám stejnou s anýzem a fenyklem mohu potvrdit je výborná přípravek proti kvašení nedávám, ale řepa by měla být v nálevu potopená.Jo ještě k ní přidávám kousek křenu aď to má říz...
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 3. 2010 11:20
Vašku,prosím tě..dívala jsem se znovu a pořádně..toho octu a vody:0,4deci
ne 0,4litru
Se picnu..tak a jsem v .......
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-? :-?](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/25.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
30. 3. 2010 11:14
Řepu máme rádi![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
+5
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 3. 2010 10:50
Presne ako písala Rebeka-tiež som sa prvý krát dozvedela presné pomery a postup,repu pestujem a už dlho zaváram,ale ten nálev sa mi nezdal moc dobrý
Raz doniesol výbornú repu jeden známy,ale tiež mi nevedel povedať presne koľko tam dal cukru,octu..atd.Vašku,ukladám a vyskúšam
Len ja som repu vždy aj sterilizovala...keď je tam ten prípravok proti kvaseniu,asi sa nemusí
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
30. 3. 2010 10:43
Vašku ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
- řepu miluju, ale bohužel jsem doma sama. +
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
30. 3. 2010 10:34
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 23 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno 10. 6. 2024 14:49
Smažená rýže zero waste
Přidáno 10. 6. 2024 14:48
Právě bylo uvařeno:
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 1 hodinou
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 2 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 3 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 3 hodinami
Jednoduchý houbový guláš
Smirny uvařila před 3 hodinami
Burger z červené čočky
Majda07 uvařil před 4 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Petaja uvařil před 5 hodinami
Francouzské brambory
PokusOmyl uvařila před 6 hodinami
Křidélka pečená s novými bramborami
Lennulinka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: kompot z červené řepy zavařování červené řepy červená řepa kompot červená řepa s fenyklem zavařování červené řepy s fenyklem druhy červené řepy červená řepa s anýzem kompot cervena repa červená řepa zavařování kompot z repy recept na kompot z červené řepy kompot s červené řepy červená řepa recepty zavařování červená řepa druhy kompot z červené řepy recept recept na zavarovani repy červená řepa zavařujeme zavařování červené řepy s anýzem červena řepa kompot recept červená řepa
Suroviny: řepa červená, ocet, voda, sůl, cukr, anýz, fenykl, konzervační přípravek proti kvašení, kyselina citronová
Buši červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08mN
17 názorů