Fazolkové lusky na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenFazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 153 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,20 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,30 g |
– cukry | 3,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Fazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná…
Milujete čerstvé zelené fazolky? Když jim věnujete pár minut v kuchyni a doplníte je o voňavou slaninu, vytvoříte výtečný křupavý předkrm nebo přílohu. Nejčastěji se…
Fazolky v naší úpravě si zcela určitě zamilujete. Smetana v bešamelové omáčce a tradiční koření ochutí křupavé zelené fazolky. Věřte, že u tohoto jídla vám maso nebude…
Snadný pokrm, který jistě známe nejen od babičky, ale také ze školní jídelny. Na základu z jíšky, který ochutíme paprikou, povaříme fazolové lusky. Poté dochutíme a…
Maso smícháme se všemi surovinami do kompaktní směsi. Dochutíme a necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím očistíme omyté fazolky. Oddělíme tvrdé konce a nakrájíme (já je…
Do misky nameleme lžičku černého a lžičku červeného pepře, lžičku sušeného česneku, přidáme 2 lžíce olivového oleje, asi 4 lžíce sójové omáčky, lžičku dijonské hořčice a…
Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
Máme tady recept pro milovníky smetanových omáček a zelených fazolek. Není to sice nic pro dietáře, ale zato je to tuze velká dobrota! Nejlepší je s bramborami a…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánev kápneme olej (olivový nebo slunečnicový) a kuřecí kousky opékáme zhruba 5 minut.K opečeným kuřecím…
Na pánvi osmažíme cibulku (osobně raději přidávám červenou), přidáme na kostičky nakrájené maso. Maso zlehka posypeme kořením a osmahneme na mírném ohni. Přidáme…
Paella Valenciana: Maso nakrájejte na kusy cca 5x5 cm, paličky nechte vcelku, osolte. Na široké pánvi rozpalte olivový olej, a maso na něm pozvolna opékejte ze všech…
Bulgur je výborná obilninová příloha. Tento rychlý bulgur se zeleninou může býr i hlavním jídlem podobně jako třeba oblíbené rizoto. Recept na bulgur se zeleninou není…
Na tuku spěníme hladkou mouku a opražíme jíšku do zlatova. Zalejeme studenou vodou (asi 1 hrnek), přidáme mraženeé a nebo krátce předvařené fazolové lusky, sůl, půl…
Králičí hřbet si naporcujeme na menší kousky. Zeleninu očistíme, mrkev a celer nastrouháme nahrubo, rajčata a fazolové lusky nakrájíme na kousky a cibuli nasekáme…
Mrkvu pokrájame na kolieska, lusky na menšie kúsky, hodíme na olej, chvíľu obraciame, osolíme, podlejeme vodou, pridáme pretlačený cesnak, sójovku alebo Vegetu. Dusíme.…
Očištěnou a odblaněnou panenku nakrájíme na 8 - 10 plátků cca 2 cm vysokých. Každý lehce naklepeme jen pěstí ruky, osolíme, okořeníme dle chuti a omotáme přeloženým…
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut. Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme. Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme…
Barevný fazolkový salát: Smícháme nakrájené okurky, červená rajčata, uvařené žluté fazolky a hnědou čočku - vařenou, případně sterilovanou. Podle potřeby osolíme,…
cibuli na drobno nakrájíme a usmažíme do růžova a přidáme omyté a nakrájené tak na 3 cm kousky fazolové lusky , posypeme sladkou paprikou a přidáme lžičku hladké…
Fazolky překrájíme na menší kousky a dáme vařit lehce podlité dopoloměkka. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vařící vody, po malé chvilce vyndáme, sloupneme…
Kuřeci prsa nakrájíme na kousky a opečeme na oleji, osolíme a opepříme.Fazolové lusky dáme na 10 minut vařit do páry. Pak na pánvi vysmažime pokrájenou slaninu a na to…
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle a okořeníme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer na hranolky, zelí na hrubší kousky a přidáme i s fazolovými lusky k masu…
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě se lžičkou olivového oleje. Fazolové lusky si taky uvaříme v mírně osolené vodě. Až je uvařeno, tak scedíme a necháme okapat.…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Jak na tu nejlepší vejmrdu? Záleží, jestli nastrouháte křen najemno či nahrubo, zajímavější chuť dodají upečená jablka
Papriky jako symbol luxusu: Víme, proč jsou tak drahé, kde je mají nejlaciněji i čím ve výživě tuto zeleninu snadno nahradíte
Nechybí vám vitamin D? Máme seznam potravin, ze kterých „déčko“ můžete ždímat!