Biftek ala klasika
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 053 kJ / 491 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,68 g |
Tuky | 30,58 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 409 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 15,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
je to nejjednodušší a nejlepší, co znám...........bohužel to máme jen 2x za rok
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2020 16:39
Prekvapuje ma "problém", či soliť pred smažením, počas smaženia, po smažení, na tanieri atď.
Myslím, že to je absolútne osobná záležitosť, otázka zvyku či tradície v tej ktorej kuchyni. V reštauráciách solia pred aj po smažení, mäso je presolané, ale sa viacej vypije. My nesolíme vôbec s tým, aby si na tanieri každý posolil, koľko potrebuje. Dôležité je, aby bolo stále cítiť chuť kvalitného mäsa (to nie je bůček...). Ak to niekto pripravuje skutočne len 2 razy za rok (zda sa to ťažko uveriteľné, že 2 razy, alebo tam vypadla nula, teda 20), o to viac je dôležité nechať na každého, aby si mäso dosolil sám podľa vlastnej chute.
Myslím, že to je absolútne osobná záležitosť, otázka zvyku či tradície v tej ktorej kuchyni. V reštauráciách solia pred aj po smažení, mäso je presolané, ale sa viacej vypije. My nesolíme vôbec s tým, aby si na tanieri každý posolil, koľko potrebuje. Dôležité je, aby bolo stále cítiť chuť kvalitného mäsa (to nie je bůček...). Ak to niekto pripravuje skutočne len 2 razy za rok (zda sa to ťažko uveriteľné, že 2 razy, alebo tam vypadla nula, teda 20), o to viac je dôležité nechať na každého, aby si mäso dosolil sám podľa vlastnej chute.
9. 4. 2013 15:53
Dělám stejně, nedávám cibulku,ale polévám bylinkovým máslem. Dobrůtka
14. 9. 2011 15:28
takhle zprznit svíčkovou..?..
9. 6. 2010 13:49
ona.idnes.cz/ucime-se-pripravit-spravny-biftek-v-peti-snadnych-krocich-p3l-/recepty.asp?c=A081104_112131_recepty_ves
dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefsteak-beef-steak-biftek
Nejlepší je si to vyzkoušet. Když to zkusíš posolit až potom, tak nic tak hrozného nehrozí, ne?
dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefsteak-beef-steak-biftek
Nejlepší je si to vyzkoušet. Když to zkusíš posolit až potom, tak nic tak hrozného nehrozí, ne?
9. 6. 2010 12:50
U nás maso na bifteky osolilo po jedné straně,mrsklo na pánev a než se opeklo, posolila se druhá strana a maso se otočilo.Bezva nápad na sobotní oslavu kulatinDěkuji
9. 6. 2010 12:05
HOLKY, PORAĎTE JAK JE TO SE SOLENÍM. KOUKALA JSEM NA PÁR RECEPTŮ NA NETU A VŠUDE SOLÍ HNED. jEDINĚ JÁTRA SOLÍME AŽ NA TALÍŘI
9. 6. 2010 10:29
Kroupovko, bifteček je velká dobrota, ale ani se nedivím, že to máte 2x do roka-děsně drahý maso a na naše čeký poměry luxus Ale za to máš 1. boda
9. 6. 2010 09:36
Už se nebudu na žádný recept dívat,mám z toho takový hlad a chuť,a nikde nic
9. 6. 2010 08:51
Máš moc fajn recepty , škoda, že to nestíhám ani číst...
Ale já si na ně čas vyšetřím, uvidíš...
Ale já si na ně čas vyšetřím, uvidíš...
9. 6. 2010 08:40
U nás doma se solí nejdříve až po zatažení masa. Většinou až po přenesení na horký talíř a myslím si, že je to tak správné.
9. 6. 2010 08:21
Na biftek klasika se cibulka nedává - ale změna je život,tak proč ne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 6 minutami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 11 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 11 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 12 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 13 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 14 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: biftek z pravé svíčkové biftek biftek ze svíčkové biftek z hovězí svíčkové biftek recept anglický biftek anglicky biftek recept bifteky ze svíčkové priprava bifteku vepřový plátek ala biftek nejlepší bifteky pravý biftek bifteky z pravé svíčkové bifteky z hovezi svickove nejlepší biftek svíčková biftek priprava hoveziho bifteku pravá svíčková biftek bifteky recepty steaky a bifteky recepty
Suroviny: svíčková hovězí, vejce, olej, sůl, pepř, cibule
Biftek ala klasika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BP1N
11 názorů