Pečená zelenina s černuchou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,08 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 33,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 165 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 83,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 8. 2010 14:51
Robila som si len pre seba,takže mám toho menej,dala som to provensálske korenie a upečený cesnak som roztlačila na zemiakymňamPridávam fotkyA naozaj treba tých 90 min.,aj keď sa mi to najprv zdalo strašne moc
3. 8. 2010 11:48
Tohle je receptík přesně podle mého gusta. Koření černucha mi moc chutná, poprvé jsem si přivezla také z Egypta a teď kupuji "U Antonína" (viz odkaz Cathleen), dávám na dom. pečivo (housky, chléb) i na zeleninu.
3. 8. 2010 08:27
Černuchu jsem koupila tady http://www.koreni.cz/detail.php?pid=290 (je tam i foto), původně do chleba, protože je obsažena i v jejich směsi chlebového koření. Nemůžu říct, že by nebyla aromatická....když jsme do ní kousli, bylo to něco mezi nemletým mákem a pepřem, v chlebu to u nás neprošlo
Putovala dál (černucha i směs do chleba), k sousedce, které to naopak chutnalo v chlebíku moc.
Putovala dál (černucha i směs do chleba), k sousedce, které to naopak chutnalo v chlebíku moc.
3. 8. 2010 08:11
Pečená zelenina je skvělá +9
3. 8. 2010 06:53
To je parádaNemám síce doma tie korenia,iba šalátové,ale možno by to išlo aj s provensálskym...ešte uvidím,ale určite si to dnes urobím k obedu ako prílohu ku kuraťu
2. 8. 2010 22:34
2. 8. 2010 22:18
2. 8. 2010 21:58
Takže na zahradě se mi konečně batolí nějaké cuketky,tak hurá na to.Bodík už letí
2. 8. 2010 21:19
černuchu setou (nigella sativa) jsem si přivezla z Egypta a má mnohem výraznější chuť, než tady kupovaná - ráda s ní posypávám domácí pečivo, když peču třeba rohlíky nebo jí trošku přidávám do chleba
2. 8. 2010 21:14
musím říci, že se mě moc líbí recept kromě "čermuchy", znám ostatní přísady, takže vyzkouším (čermuchu už také znám viz komentář zde), díky
2. 8. 2010 20:56
Černucha setá - lidový název: černý kmín, nigela, semena černé cibule
Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě. Používá se k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal. Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Černucha je koření pro toho, kdo rád experimentuje. Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem.
Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě. Používá se k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal. Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Černucha je koření pro toho, kdo rád experimentuje. Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem.
2. 8. 2010 20:47
Tak to je mnamka přesně podle mého gusta!! Bodík pro tebe už letí!!
2. 8. 2010 20:42
Děkuji.Já to slyšela poprvé.
2. 8. 2010 20:39
koření černucha jsou takové malé černé kuličky, které křupou, nejsou ani moc aromatické, jen mírně navanulé jako by rostly v kostele, sehnala jsem bez problémů v prodejně s kořením. není drahé.
2. 8. 2010 20:32
Římanko vypadá to skvěle.Jen nevím co je koření černucha.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 38 minutami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 2 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 4 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 4 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 4 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Semínka černuchy dodávají výraznou chuť indickým pokrmům. Její léčivé účinky znali už starověcí lékaři
Další recepty
Tématické fráze: pečená zelenina černucha setá použití koření na pečenou zeleninu černucha setá čermucha černucha setá recepty černý kmín recept černý kmín z egypta grilovaná zelenina s černuchou nigela sativa černucha použití koření černucha na co použití co je cerna zelenina pečená nebo restovaná paprika-recept zelenina z egypta pecena zelenina koření černucha pecena zelenina.lilek apod. černucha setá foto pak choi pečené
Suroviny: lilek, cuketa, mrkev, paprika čerstvá červená, česnek, cibule, brambory, koření ratatouille, černucha, sůl, olej olivový
Pečená zelenina s černuchou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GMmJ
15 názorů