Melouny
Pracné, avšak velmi efektní cukroví z falešného marcipánu, který umožňuje dosáhnout dokonalých odstínů barev, což pravý marcipán (kupovaný) se svou nažloutlou barvou nedokáže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
80 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 29 501 kJ / 7 051 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,75 g |
Tuky | 426,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 705 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 685,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem dostala od své dobré kamarádky Zdeničky a vypadá to, že už se žádné vánoce bez tohoto cukroví neobejdou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2013 09:41
dobrý
8. 12. 2013 23:05
Klára:
7. 12. 2013 13:30
Jdu na to doufám že nám to bude chutnat
12. 12. 2012 12:14
Pája:nemusí, ale dá se to nahradit opraženými ovesnými vločkami - opražit na sucho a pomlít
9. 12. 2012 22:48
Zdravím, musí tam ty oříšky nutně být?? Dcera na ně má alergii...
4. 12. 2012 19:32
Dobrý den, je možné melounky třeba nechat v mrazničce déle,třeba dva týdny??Děkuji
22. 11. 2012 14:55
Tak ja som ich robila včera,všetci sú nadšení,a tá chuť..mňamky.
13. 11. 2012 21:03
Vercav:dávám vlašáky...už jsem to opravila i v receptu...díky za upozornění
13. 11. 2012 00:53
zdravim, velice krasne cukrovi, jen by mě zajímalo jaké ořechy tam dáváte? Mandle, liskove ci co?
22. 12. 2011 08:54
Hit letošných vánoc A vypadáto, že další vánoce bez nich nebudou. Také se mi s těsty dobře pracovalo a není to tak pracné, jak to vypadá
19. 12. 2011 16:27
Jsou naprosto úžasné skvělí nápad, dělali jsme ted o víkendu- krása pohledět Jen tu červenou hmotu jsme udělali marcipánovou
17. 12. 2011 18:23
Tak vyzkoušeno - a povedlo se, vypadá to neskutečně úžasně. S těsty se mi pracovalo dobře, do zeleného jsem pro jistotu hned dala 3 bílky a tak bylo pěkně měkoučké. Horší bylo krájení, ale nakonec jsem přišla na to, že nejlepší je pak ty půlky krájet zvenku - od zeleného, nejměkčího přes bílý k červenému středu, který více ztuhne. Barviva jsem použila obě celé a má to tu správnou barvu. Fajn recept - bodík!
14. 12. 2011 18:17
tytkrt:no ono se to nesmí dlouho žmoulat v ruce...takže udělat kuličku a šup s ní do mrazáku....
14. 12. 2011 18:14
tak se o tuto nadheru prave pokousim, ale mam problem s konzistenci cerveneho testa, tim, jak se s nim pracuje je hrozne neforemne a diky maslu roztekajici se, tudiz musim vzdy pouzivat lednicku, aby testo trochu ztuhlo a dalo se s nim dal pracovat :) jinak je to parada, jsem zvedava, jak se povedou
1. 12. 2011 12:49
dracula mC XIV.král slunce :koukám,že asi né skoro,divím se,že jsi už nekomentoval/a vloni!!!
Já jsem měla originál od autorky a musím říci,že je to moc hezké cukrovíčko,vypadá to hezky na míse celkově a melounky jsou dobré!!!
Já jsem měla originál od autorky a musím říci,že je to moc hezké cukrovíčko,vypadá to hezky na míse celkově a melounky jsou dobré!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 8 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 8 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 11 minutami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 24 minutami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 6 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 7 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 8 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 10 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 10 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Melounů je mnoho druhů, v létě nás příjemně osvěží. Nabízíme přehled oblíbených melounových receptů
Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Další recepty
Tématické fráze: meloun recepty recepty z melounu cukroví melounky meloun cukroví melouny melounky cukroví recepty s melounem meloun recept recepty meloun cukroví ze sušeného mléka jak zpracovat meloun recept meloun melouny cukroví nepečené melouny krájení melounů vánoční cukroví melouny nepečené cukroví melouny cukroví meloun marcipánové melounky melouny recept
Suroviny: máslo, cukr moučkový, mléko sušené, ořechy vlašské, cukr moučkový, bílek, potravinářské barvivo zelené, potravinářské barvivo červené, cukr krystal, čokoláda
Melouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8PW
87 názorů