Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Pařížské rohlíčky jsou vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek. Připravit je můžete z různých druhů ořechů.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2024 14:51
17. 12. 2022 20:20
A dvě rady pro ty, kteří všeobecně moc nepečou:
1) Zkontrolujte, zda máte pečící papír. Ostatní cukroví, co doma pečeme můžeme dávat přímo na plech, tady pečící papír je nutnost.
2) Krok 1 - vytáhněte máslo z ledničky. Minulý rok jsem to nevěděla a tento pro změnu zapomněla
4. 2. 2022 20:26
Jinak osobně doporučuji použít v sáčku hladkou trubičku. Rohlíčky mají hezčí tvar a také se tolik nerozjedou. Péci raděj méně než 100°C. Upečené jsou, když jdou dobře sloupnout z papíru. A rozhodně nemusí být "škaredé"
4. 2. 2022 16:50
8. 1. 2022 15:16
1. 10. 2021 20:07
28. 11. 2017 11:54
22. 12. 2016 12:48
21. 12. 2016 23:46
18. 12. 2016 22:26
16. 12. 2016 20:59
No, že popraskají není na závadu a že se "rozjedou" je normální. Mrkněte se sem https://www.toprecepty.cz/recept/40974-bilkove-roh...
na 2. a 3. obrázek. Hodlal jsem fotečky (všechny!) těch škaredých rohlíčků vymazat, ale třeba teď poslouží dobré věci...
16. 12. 2016 20:41
10. 12. 2016 00:48
10. 12. 2016 00:46
Postup ad. 2:
Vejce nad parou se šlehají do zhoustnutí a s vyšlehaným máslem se to dává dohromady až mají obě složky stejnou teplotu
Pokud je hotový VYCHLAZENÝ krém řídký, tak vyšlehejte kus másla a do něj zašlehejte ten nepodařený krém
A pozor na množství a postupné zapracování rumu - může to udělat paseku...
9. 12. 2016 23:37
Je máslo a vejce pokojové teploty nebo se s nimi pracuje hned po vytažení z lednice?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 3 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 6 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 7 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 39 minutami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 1 hodinou
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 2 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 3 hodinami
Lilková pomazánka s majonézou
Alicia8 uvařil před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Leninka12 uvařil před 4 hodinami
Ledvinky dušené
czvlakan77 uvařila před 4 hodinami
Brokolice s Nivou
Marylka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalá domácí pařížská šlehačka: Pro přípravu stačí jen dvě suroviny, jeden krok se však nesmí podcenit
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Další recepty
Tématické fráze: vánoční cukroví pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky krem na parizske rohlicky krém do pařížských rohlíčků pařížské rohlíčky recept pařížské rohlíčky video pařížský krém do cukroví pařížský krém na rohlíčky pařížský krém na rohlíčky super pařížské rohlíčky pařížské ořechové rohlíčky pariske rohlicky pařížské rohlíčky bez šlehaní pařížské rohlíčky krém parisske rohlicky recept na pařížské rohlíčky krém na škaredé rohlíčky parizke rohlicky pařížské rohlíky škaredé rohlíky
Suroviny: vejce, cukr moučkový, ořechy mleté, máslo, cukr moučkový, vejce, kakao, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, máslo, cukr moučkový, poleva čokoládová, tuk
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
118 názorů