Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremrole

Kremrole jsou lahodnou a křupavou pochoutkou a potěší na každé oslavě. Pomocí tohoto receptu připravíte jak vlastní těsto, tak i sněhovou náplň ozvláštněnou o strouhaná jablka. Uvidíte, že se vám budou jen rozplývat na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sinbye

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + 1 hodina uležení v lednici

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + 1 hodina uležení v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 079 kJ /
4 560 kcal
Bílkoviny51,05 g
Tuky195,61 g
Vláknina18,30 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 483 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy639,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse vypracujeme z mouky, tuku a smetany hladké těsto, které necháme hodinu v chladničce uležet. Krok 2: Těsto tence vyválíme, krájíme na 2 cm široké proužky a navíjíme s přesahem na kovové trubičky. Krok 3: Na vymazaném plechu pečeme dozlatova při 170°C asi 15 minut podle velikosti kremrolí a tloušťky těsta. Krok 4: Ještě teplé kremrole sundáme z trubiček. Jablka nastrouháme nahrubo. Krok 5: Bílky vyšleháme v tuhý sníh, nakonec zašleháme cukr a vmícháme nastrouhaná jablka. Krok 6: Vyšlehaným sněhem s jablky plníme pomocí cukrářského sáčku kremrole.

TIP: Jak dlouho vydrží kremrole?

Zveřejněno 9. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremrole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N80m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremrole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N80m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Mně osobně kremlole chutnají, ovšem kdo na nich opravdu ujíždí, je moje mamka a sestra. Vždycky když jsme byli v cukrárně, si je musely nutně kupovat. Sám pro sebe bych se do nich nepustil, ale pro ně jsem se s tím tedy nadělal a musím tedy za ně opravdu poděkovat - z Vašeho receptu jsou unešené :-D
Gustavo Woltmann

Prosím, chtěla bych kremrole s klasickým sněhem péct jako vánoční cukroví. Vydrží mi v nich sníh? Nebo se plní až před podáváním?

:yes:Uděluji bodík! Těsto vyzkoušeno, snědeno. Jednoduché, ekonomicky výhdné:-):-8Jen jsem tedy udělala klasický sníh bez jablek.

Nikčo, tak jsem zkoušela Tvé i máslové od Zdenullinky a uvidím, které budou lepší. Ale s Tvým těstem se také krásně pracuje, tak ukládám i tento recept. Přidávám foto

Evi, díky. A bílky šleháme syrové spolu s cukrem a jablky? To se ušlehá do bílého sněhu? To musím zkusit

Jiřička 10. 10. 2011 08:34
Prosím, náplň šlehat ve vodné lázni nebo bez. Děkuji J.

marunda:Peťko já jsem je nemazala a šly pěkně dolů:-))

Ano jsem cukrářka :-K Děkuji

musí být ty trubičky namazané? Abych je dostala dolu:yes:

Zajímavé těsto a ta náplň ještě zajímavější.Nekoukala jsem na profil ale nejsi náhodou cukrářka? Nemáš k tomu daleko.Bodík letí.:-K:yes: SUPR.

:-p:-pfoto a:yes:+1

Tématické fráze:
kremrole recept, kremrole, náplň do kremrolí, kremrole náplň, vánoční cukroví recepty, kremrole se sněhem, recept na kremrole, trubičky na kremrole, trubičky na kremrole recept, recept na kremrole se sněhem, vanocni cukrovi, náplň do kremrolí recept, vánoční kremrole, babiččiny kremrole, recept kremrole, babiččiny recepty kremrole, snih do kremroli s jablky, kovové trubičky na kremrole, cukroví, cukroví recepty

Suroviny:
mouka hladká, tuk, smetana ke šlehání, jablko, cukr moučkový, bílek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu