Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake - sýrový koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 026 kJ /
3 591 kcal
Bílkoviny78,93 g
Tuky273,71 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 1,09 g
Sůl2,39 g
Sacharidy201,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrťte válečkem na nudle a smíchejte s rozpuštěným máslem. Krok 2: Na 30centimetrovou formu je třeba všeho přidat o dobrou polovinu víc. Nepoužívejte odtučněné mléčné výrobky. Krok 3: Nejprve třeme do hladka smetanový sýr či jeho alternativu, jakmile je sýr hladký, přidejte cukr a postup opakujte, nyní přijdou na řadu všechny ostatní ingredience s výjimkou vajíček, za pomoci minimálních otáček hladce ve šlehači zapracujte. Krok 4: Nakonec přidávejte vajíčka a žloutky postupně. Krok 5: Hmotu vlijte na sušenkový základ. Krok 6: Nožem do krému vepíšete od kraje ke kraji široké písmeno S. Jelikož trouba peče nerovnoměrně, dává se cheesecake péci do vodní lázně. Krok 7: Trouba by měla být vyhřátá na 160°C, na horkovzduch zapomeňte. Krok 8: Do poloviny trouby nebo i trochu níž umístěte pekáček, do kterého se dortová forma vejde. Krok 9: Přeneste do něj formu a pekáček zalijte zhruba do poloviny výšky formy vroucí vodou. Krok 10: Zavřete troubu a 30 minut vydržte, a vůbec neotvírejte. Po této době koláč zkontrolujte, zda již není hotový. Pečení se tedy končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy, těsto se celé třese podobně jako želé. Prostředek však nesmí zůstat vyloženě tekutý. Krok 11: Vyčkejte, až koláč vychladne na pokojovou teplotu, teprve poté jej můžete dát zchladit do lednice, nejméně 4 hod. Ještě lépe přes noc. Krok 12: Teprve druhý a třetí den je cheesecake nejlepší.
Koláč se nejlépe krájí nožem, ponořeným na chvíli do horké vody a otřeným dosucha. Já koláč peču v zapékací misce, nemá sice ideální tvar, ale přesně mně miska pasuje do vysokého plechu. Krok 13: Pečení v páře je nutné, jinak vám vznikne úplně jiný koláč. Formy musíme používat silikonové nebo zapékací misky (aby se voda nedostala do koláče).

Zveřejněno 11. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake - sýrový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLLz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake - sýrový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RLLz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Mně se na tom spíš nelíbí to, že je to celé opsáno a zkráceno z těchto stránek. :-(( www.labuznik.com/article.php?ID=187 To je aspoň četba! Ale odborná a hlavně autorská!!! Když už, tak bych byla ráda, kdyby se do poznámky tohoto receptu připsalo, že je to výtah z výše uvedených stránek... :-!

recept super, a dlouhý není, jde vidět, že lidé nejsou zvyklí číst :-p

Chtěla bych poděkovat za recept, našla jsem si jich několik, ale ankonec jsem se vrátila k vašemu. Cheescake je v troubě a už se těším na výsledek.
Jinak nechápu ty hlupáky, co píšou o délce receptu a že ho číst nebudou. Žasnu.:-(( A že nejsou líní psát tyhle hlouposti. Ještě jednou díky. :)

Omlouvám se chybě v receptu, již opraveno, na upozornění "jahody", děkuji Ivana:-O

Ivana41, asi máš pravdu, to je ten dnešní uspěchaný svět. Co nejrychleji a nejlevněji uvařit:-8, kolikrát na úkor kvality.
Můj případ to ale není, ráda si s vařením pohraji - vždyť mám na to o víkendu celé dopoledne;-).
Tvůj recept určitě brzy vyzkouším, jen prosím, co znamená:"60 - 100 g másla na krupice"
Moc se Ti povedl - viz foto:-K:yes:

Teda, to jsem netušila, že jste všichni tak líní číst, jestli se vám nepovede, tak pak ať nemám zase 10x napsáno, že jsem to napsala špatně, mějte se a zkuste ho je fakt super, jak originál;-(:-?:-O

Původně byl recept přesně jak na labuznik.cz, ale teď už je upravený/zkrácený a myslím, že to takhle úplně stačí, je super:-K:yes:

Mě se takto popsaný postup líbí. Alespoň bude i začátečníkům vše jasno:yes:. Děkuji, že jsi si s tím dala tolik práce.:-):yes:

Recept je výborný - Ivi - můžu doporučit jednu věc? Rozděl text do víc odstavců podle vývoije receptu - bude se to líp číst, fakt :yes::yes:

Výborný recept a výborně popsaný!!! :-)) Jen koukám, že Vám se tady člověk nezavděčí a "měřit jedním metrem" Vám tu asi nic neříká. Na tyto stránky koukám už nějaký ten pátek - super inspirace, ale občas se nestačím divit, jak jednoho za něco vychvalujete do neskutečných výšin a druhého zkritizujete :-((

Hezky rozepsaný postup. Pro začátečníky výborné. Řekla bych, že na Labužníkovi je postup ještě delší.

Já se snažila to rozepsat ještě to zkrátím jak to půjde :-(

Tak tento recept znám z Labužníka
http://www.labuznik.com/recept/syrovy-kolac-cheese..., což mi nevadí, jen se mi zdá zbytečně dlouhý, ale to je asi můj problém :-)

Jůůůj,suroviny dobré:-pale kdyby byla alespoň k tak dlouhému postupu:-Okterý mě odradil od čtení fotka:-*

tak to je asi nejdelší recept,co tu kdy byl..taky se mi to číst nechce:-(

Tématické fráze:
cheesecake recept original, cheesecake, sýrový koláč, cheescake original, pečený cheesecake, cheescake recept original, recept na cheesecake pečený, recepty dort chesse, cheesecake recept, cheesecake bez pečení, cheese cake originál, cheescake bez pečení, recepty na pečený cheesecake, sýrový koláč recept, cheesecake originál, originál cheesecake, chesse cake recept, originál cheescake, cheesecake pečený, cheescake recept

Suroviny:
sušenky bebe, máslo, lučina, cukr moučkový, vejce, žloutek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu