Sulc - jednoduchá varianta
Sulc je takový chudší příbuzný tlačenky, protože se dělá z podřadnějšího masa. Kolena obsahují spoustu kůže, šlach, chrupavek i kus kosti, což jsou všechno důležité přísady pro úspěšný vznik rosolu. Žádné práškové želatiny netřeba, ztuhne to všechno samo.
Postup přípravy
Krok 1: Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě kolena spolu s kořením doměkka.
Krok 2: Měkká kolínka vyndáme, vývar přecedíme do menšího hrnce.
Krok 3: Přidáme do něj půl balíčku mražené zeleniny, trochu octa, dochutíme (ochutnejte, musí být trošku víc slané a kyselé).
Krok 4: Kolínka vykostíme a maso i kůže nakrájíme na malé kousíčky.
Krok 5: Když je zelenina měkká, vmícháme nakrájené maso, případně ještě dochutíme.
Krok 6: Nalijeme do pekáčku a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 22. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc - jednoduchá varianta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koBJ
Moje poznámka
Sulc - jednoduchá varianta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koBJ
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno před 2 hodinami
Lososový filet se špenátem v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Noky s pestem a tuňákem
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí kousky s paprikami, cuketou a brokolicí
Přidáno před 9 hodinami
Kuře s brusinkami
Přidáno 4. 2. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Nakkikastike aneb Párečková omáčka. Finská verze buřtguláše je jemná a krémová a je ideální rychlou večeří
Snadná a skvělá koprovka podle Anety Vignerové: Domácí knedlík si k ní připravíte do čtyř minut, říká modelka
Dokonalé květákové placičky: Na povrchu jsou krásně křupavé, uvnitř jemné a plné chuti, důležité je správně uvařit květák
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí galantina s párkem
Neregistrovaný před 2 minutami
Čokoládové suflé
Neregistrovaný před 2 minutami
Citrónová babeta
Barbados před 14 minutami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 17 minutami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Neregistrovaný před 22 minutami
Pečené plněné papriky
Neregistrovaný před 27 minutami
Placičky z pekingského zelí
Neregistrovaný před 27 minutami
Buchta se zakysanou smetanou
stanza před 29 minutami
Fazolový guláš se zeleninou pro vegetariány
Kody74 před 33 minutami
Hrníčková buchta II
Valentinaa před 35 minutami
Tématické fráze:
recept na výborný vepřový sulc,
jednoduchá domácí huspenina,
šumavský sulc,
zeleninový sulc,
sumavsky sulc recept,
sulc se zeleninou,
zulc,
výborný sulc,
jednoduche recepty pro zacatecniky,
sulc recept,
výborný domácí sulc,
vánoční sulc,
vaříme sulc,
jak dlouho vařit domácí sulc,
recept na vyborny sulc,
sulc,
domácí sulc se zeleninou,
sulc zeleninový,
recept na šumavský sulc,
jednoduchá vánočka
Suroviny:
koleno vepřové,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
směs zeleninová s kukuřicí,
ocet
Komentáře (4)