Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš Lubika Majera

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 048 kJ /
1 206 kcal
Bílkoviny210,46 g
Tuky15,06 g
Vláknina20,28 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 814 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy50,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrajame na kocky. Krok 2: Na rozohriatom tuku opecieme maso zo vsetkych stran. Odhrnieme ho do stran a do stredu dame nasekanu ocistenu cibulu a stiplavu papricku. Krok 3: Nechame ju od spodu orestovat a premiesame s masom. Krok 4: Vsetko osolime, okorenime, opaprikujeme a podlejeme vriacou vodou. Krok 5: Ak pouzijeme pasirovane paradajky, tak kludne ich vylejte k vode. Krok 6: Dusime pod pokrievkou , na stisenom zdroji tepla, nejakych 45 minutl Krok 7: Ak nepouzivame leco, ale cerstvu zeleninu, tak pridame teraz ocistenu a nakrajanu papriku a osupane a nakrajane paradajky. Pridame vetvicky cestvych byliniek. Krok 8: Dolejeme, podla potreby, horucu vodu a dusime kym nie je maso, takmer uvarene. Krok 9: Ak nepouzivame cerstve bylinky, tak teraz by som vsypala aspon susene. Krok 10: Ja som prestala pouzivat konzervovany hrasok a davam mrazeny. Teraz prisiel jeho cas na vhodenie do gulasu. Krok 11: Mrazeny hrasok znizi teplotu, takze pred jeho pridanim, privedieme gulas do varu. Uz s hraskom ho nechame este vriet na jednu, dve bubliny a znovu stisime o kusok zdroj tepla, pridame paradajkovy pretlak a dodusime uz do uplneho makka. Krok 12: Na zaver vlejeme do gulasu moravanku, aj s tym nalevom, podla potreby dolejeme horucu vodu ak treba, dochutime a privedieme k varu. Krok 13: Akonahle zacne vriet, vypneme. Krok 14: Gulas sa moze varit aj z pol na pol hovadzie a bravcove maso. Pokial budete pridavat aj bravcove, tak na zaver prelistujte do gulasu 2 cesnakove struciky. Krok 15: Moja priatelka, robieva tento gulas aj z diviacieho masa a ze je prenesmierne dobry....takze smelo do toho. Ako priloha, su skvele , zemiakove pagace

Zveřejněno 2. 5. 2008

Poznámka autorky vybusna

Tento a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3889

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš Lubika Majera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš Lubika Majera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-p:-p:-*:yes:

....preclik a este....Majer si robi leco sam doma a zavara.

ja si urobim cersvte....zo zivych paradajok a papriky...ale ten dotycny *majer*...tak ten dava klasicke 7deckove sterilizovane, mam pocit ze to sterilizovane aj viacej zahustuje, ale ako vravim, ja som si zvykla robit cerstve

Chci se zeptat na to lečo. V jaké podobě to je? To je 7 dl z nějaké konzervy nebo doma dušené papriky s rajčaty?

Tématické fráze:
dančí maso recepty, dančí gulaš, dančí maso, recepty z dančího masa, dančí guláš recept, guláš z vepřové konzervy, vepřový guláš s lečem, recepty dančí maso, základ na guláš, daňčí recepty, veprovy gulas recept, gulášový základ, klasicky veprovy gulas, guláš s lečem, recepty dančí, guláš konzerva, vepřový guláš z konzervy, daňčí maso recept, recepty-dančí maso, guláš z konzervy

Suroviny:
maso hovězí na guláš, sádlo, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, hrášek sterilovaný, protlak rajčatový, moravanka, feferonka, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl, pepř mletý, tymián, rozmarýn, majoránka

Přidat fotografie receptu