Guláš lázeňského šviháka
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z lázeňské hospůdky, kterou bez problémů vyšvihne i kuchař začátečník.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 21 934 kJ / 5 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 447,70 g |
Tuky | 290,66 g |
Vláknina | 88,00 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 186,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš jsme jedli v malé lázeňské hospůdce Kostelec - Štípa u Zlína. Byl moc dobrý, ale až na bobkový list a chilli nám nechtěli prozradit celý recept, ani žádné jiné množství čeho všeho použili. Pro oko vypadá úplně stejně, jen chuť je trošku jiná:-)
Vařila jsem pro 8 lidí, tak proto takové množství všech surovin:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 9. 2016 08:39
26. 7. 2016 15:52
25. 7. 2016 02:41
25. 9. 2014 19:34
isindy:
24. 9. 2014 20:55
Mno, musím uznat, že je to opravdu mňamózní. Gulášky jsou moje oblíbené a tehle se řadí mezi nejlepší z nich.
Dávám bod a ostatním vřele doporučuji! Ještě jednou mňam!
28. 7. 2011 17:32
7. 4. 2011 20:41
7. 4. 2011 11:36
všem,kdo ještě nevyzkoušeli,vřele doporučuju
Foto příště,nestihla jsem,byli rychlejší,než já
1. 4. 2011 14:07
Senky moc mě těší,že z tak velkého množství gulášů,které jsou zde v receptech sis vybrala právě tentoDíky a budu se těšit na foto
1. 4. 2011 07:07
jako Tobě. Bodíka jsem poslala už dříve
30. 3. 2011 07:50
3. 3. 2011 22:36
Jani,dej pak vědět,jak byli v Dětmarovicích spokojení
7. 2. 2011 21:02
21. 1. 2011 16:47
21. 1. 2011 16:06
Já si myslím,že každý gulášek,pokud je udělaný s láskou je dobrýa je pravda,pokud si dá někdo toho křenu víckrásně to protáhne dutiny
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 7 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 26 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 49 minutami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 54 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 1 hodinou
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Jak skladovat cibuli, koupenou i z vlastní zahrady. Podle našeho návodu vám vydrží dlouho
Jak vybrat hovězí přední maso? Záleží, na co jej chcete použít
Další recepty
Tématické fráze: hovězí guláš pro 40 lidi gulas pro 20 lidi guláš pro 40 lidí porce gulase kolik masa na porci guláše hovězí maso recepty porce masa na guláš guláš pro 15 lidí kolik masa na gulas luxusní guláš luxusní hovězí guláš guláš pro 10 lidí guláš s křenem guláš guláš 20 porcí kolik masa na guláš pro 20 lidí kolik masa na 20 porci gulase hovezi gulas pro 20 lidi kolik masa na 1 porci gulase jak se vaří guláš
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, vývar hovězí, kmín drcený, chilli, bobkový list, mouka hladká, sůl, pepř, klobása, paprika čerstvá červená, cibule, křen
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
52 názorů