Guláš lázeňského šviháka
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z lázeňské hospůdky, kterou bez problémů vyšvihne i kuchař začátečník.
Suroviny pro 12 porcí
12 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 21 934 kJ / 5 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 447,70 g |
Tuky | 290,66 g |
Vláknina | 88,00 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 186,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš jsme jedli v malé lázeňské hospůdce Kostelec - Štípa u Zlína. Byl moc dobrý, ale až na bobkový list a chilli nám nechtěli prozradit celý recept, ani žádné jiné množství čeho všeho použili. Pro oko vypadá úplně stejně, jen chuť je trošku jiná:-)
Vařila jsem pro 8 lidí, tak proto takové množství všech surovin:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2011 15:43
21. 1. 2011 15:03
21. 1. 2011 14:36
21. 1. 2011 14:15
Aničko vůbec se nedivím, že nechtěli prozradit celý recept, to udělá málokterý kuchař v restauraci, každý má svoji vychytávku a tají si ji pro sebe
Určitě přidávám bod, i když jsem ještě nevyzkoušela
21. 1. 2011 13:32
21. 1. 2011 11:57
Zdeničko v Kostelci vaří jen samé dobroty,my tam někdy chodíme procházkou po nové cyklistické stezce-je pořád na co se dívat a cestou vyhládne
Mr.Bean-u gulášku delší doba vaření platí dvojnásob,ale já jsem spíš "papiňákový"typ a tady toto byl teda nářezale vyplatilo se-chutnalo všem a to těší nejvíc
21. 1. 2011 11:44
21. 1. 2011 09:32
21. 1. 2011 08:45
21. 1. 2011 08:43
21. 1. 2011 08:36
21. 1. 2011 07:59
21. 1. 2011 07:22
21. 1. 2011 05:46
21. 1. 2011 00:57
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 9 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 4 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 47 sekundami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 6 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 12 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 23 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 37 minutami
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 38 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 1 hodinou
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Jaké maso je nejlepší na guláš a jak ho chutně připravit. Poradíme i začátečníkům
9 nejlepších gulášů: Dáte si klasický „hospodský“, pálivý, se špekem nebo na pivě?
Další recepty
Tématické fráze: hovězí guláš pro 40 lidi gulas pro 20 lidi guláš pro 40 lidí porce gulase kolik masa na porci guláše hovězí maso recepty porce masa na guláš guláš pro 15 lidí kolik masa na gulas luxusní guláš luxusní hovězí guláš guláš pro 10 lidí guláš s křenem guláš guláš 20 porcí kolik masa na guláš pro 20 lidí kolik masa na 20 porci gulase hovezi gulas pro 20 lidi kolik masa na 1 porci gulase jak se vaří guláš
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, vývar hovězí, kmín drcený, chilli, bobkový list, mouka hladká, sůl, pepř, klobása, paprika čerstvá červená, cibule, křen
Guláš lázeňského šviháka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xlWr
52 názorů