Houby vařené jako ovar
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,20 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2020 08:25
Žampiony není třeba loupat, některé jiné houby však ano. Např. hřib satan je jedovatý, po oloupámí hlavičky a tepelné úpravě ho někteří lidé jí.
8. 10. 2012 13:46
Dnes urcite vyzkousim, jsem hodne zvedava...
15. 10. 2011 17:24
Ja osobne žiadne huby nelúpem. Ani šampiňóny ani růžovky. Nevidím dôvod, chuť sa podľa mňa nemení. Obyčajne sa dajú krásne umyť, čistou hubkou, hlavne tie obchodné šampiňóny - ani nebývajú znečistené.
15. 10. 2011 14:23
Libor: žampiony se opravdu nemusí, ale mohou loupat. Já to taky dělám, víc nám tak chutnají a když jsou čerstvé, tak to jde velice snadno - žádné nervy.
Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou, ale dřív se houbám říkalo maso chudých, tak na tom asi něco bude
Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou, ale dřív se houbám říkalo maso chudých, tak na tom asi něco bude
15. 10. 2011 14:00
Inu, souhlasím, že je to moc dobré, jen nechápu, jak by to mohlo chutnat jak maso?? Chutná to jako ovar z hub, a je to vynikající. Jen mi připadne zcela pitomá poznámka autora, že žampiony samozřejmě oloupeme. Proč bychom jako takovou krávovinu dělali? Protože áme zbytečně moc času? Nebo proč dělat takovou blbost? Žampiony stejně jako třeba holubinky prostě otřeme vlhkým hadříkem a dle vašeho receptu jen uvaříme. Ušetříme spoustu času a nervů se samozřejmým loupáním a pochutnáme si stejně
3. 5. 2010 15:08
9. 7. 2009 09:27
Jednou se ptali známého mykologa Smotlachy, jakou úpravu hub má nejraději a uvedl právě tuto - uvařené jako ovar. Je to vážně moc dobré a chutná jak maso . Dávám bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 11 minutami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 1 hodinou
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 4 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 5 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovar s křenem je venkovská klasika. Poradíme s jeho přípravou krok za krokem
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Tématické fráze: houby recepty houby recepty houby ovar houby zavařování recepty na houby zavařování hub jak zavařit houby na houby zavařování klobás horkovzdušná trouba recepty ovar z hub zavařování žampionů ovar recept horkovzdušný hrnec recepty vaříme z hub jak zavařit klobásy horkovzdušný hrnec jak zavařovat maso vaření v horkovzdušném hrnci
Suroviny: houba hřib, vývar, křen, máslo
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
7 názorů