Ocásková šou
I z méně kvalitní části vepřového masa můžeme z trochou šikovnosti vytvořit hned tři samostatné pokrmy. Vyškvařené sádlo využijeme nejen na chleba, ale i později při vaření, vydatná kroupová polévka nás dokonale zasytí a využití uzeného masa je nedozírné.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 16 280 kJ / 3 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 341,10 g |
Tuky | 234,40 g |
Vláknina | 15,35 g |
Cholesterol | 715 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 96,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vepřové ocásky pořídíme u klasického řezníka. Jedná se o podélně půlené páteřní kosti mezi kýtou a koncem ocásku. Celé konce slabých ocásků s nožičkami můžeme přikoupit do vývaru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2023 16:00
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 11 minutami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 1 hodinou
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 4 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 5 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit kroupy, aby nenadýmaly? Dříve bývaly důležitou součástí jídelníčku, jsou výživné, levné a když se dobře uvaří, tak velmi chutné
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Kořenová zelenina v nich nesmí chybět, především mrkev, celer a petržel
Další recepty
Suroviny: maso, sádlo, kost, zelenina kořenová, kroupy, praganda, majoránka, česnek, pepř mletý, sůl
Ocásková šou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823EW
Škvarkové sádlo
spagetka
Hodnocení receptu je 4,9 (21×)