Rajská omáčka s karamelem
Rajská omáčka je základní kámen dobrých omáček pro mnohou začínající kuchařku. Přidejte domácí kynuté knedlíky a budete za vycházející kulinářskou hvězdu pro vaše strávníky.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 739 kJ / 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,64 g |
Tuky | 26,57 g |
Vláknina | 4,70 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 40,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo se přece jen bojí karamelu, můžete ho zkusit takto:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 6. 2018 10:33
Dobrý den, z rajské omáčky jsem už pomalu měla "trauma", protože podle žádného receptu nechutnala manželovi tak, jako ta z dětství, až ta podle vašeho receptu včera jsem jí zkusila a už nebudu vařit jinou.....opravdu výborná a snadná, moc děkuji a všem doporučuji
9. 12. 2017 10:40
Ten karamel je na prd,dělá se máslo+cukr+ocet,aby ste dosáhli tu správnou chuť,po 35letech zkušeností.To je karamelový základ do omáček.Jen to zkuste a uvidíte.Ocet až nakonec,on se odpaří a teprve pak to má tu správnou karamelovou chuť,dobrou chuť.
7. 1. 2017 14:08
Moc dobrý recept. Dnes jsem zkoušela mou první podle tohoto receptu a maximální spokojenost
22. 8. 2015 12:16
Smetana jakákoliv, většinou dávám 12 %, nebo jakou mám právě otevřenou
21. 8. 2015 22:11
A jaka smetana? 12% do omacek?
12. 6. 2014 10:56
rajska je vynikajici.Pridala jsem vic cukru a dala trtinovy.Jinou rajskou uz nedelam jen tady tu!
11. 2. 2014 14:36
Výborná! Děkuji!
16. 7. 2013 11:28
Tak tento recept určitě brzy vyzkouším, vypadá opravdu lákavě. Bude to moje první rajská, tak snad se povede. Díky moc za inspiraci
18. 8. 2012 23:04
Barbora: Tohle je počítáno asi na 4 porce, takže toho vývaru bude asi 3/4 litru. Něco se vyvaří, něco dodá smetana, podle toho, na kolik té omáčky jste zvyklí.
17. 8. 2012 16:15
Kolik se má dát toho vývaru? děkuji
3. 6. 2012 11:55
Výborný recept....myslela jsem, že rrajsku umím,ale toto je o třídu výš...děkuji!!!
3. 1. 2012 18:51
Výborná omáčka všichni se jen olizovali posílám bodík
3. 7. 2011 15:39
Petr: Díky za upozornění, už jsem to opravila. Tohle je takový zjednodušený postup, ale je možné i udělat si karamel zvlášt a osmaženou cibulku pak zasypat moukou a karamel přidat nakonec.
26. 6. 2011 18:43
Petr: jasně, zesklovatět před cukrem
Hella to doplní, že jo?
Hella to doplní, že jo?
26. 6. 2011 18:43
Dobrý den,
promiňte, ale v ingrediencích je i jedna cibule, ovšem v postupu už o ní není zmínka. Mám jí nechat zesklovatět na tom másle ještě před přidáním cukru?
promiňte, ale v ingrediencích je i jedna cibule, ovšem v postupu už o ní není zmínka. Mám jí nechat zesklovatět na tom másle ještě před přidáním cukru?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 3 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 4 minutami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 31 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 1 hodinou
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 1 hodinou
Grilované makrely
mkab uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 3 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbené rajské omáčky. Jak udělat tu nejlepší rajskou jako od maminky
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: rajská omáčka recept rajská omáčka karamelova omačka omáčky recepty karamel do omáček recepty omacek svíčková omáčka s karamelem rajská ze školní jídelny karamel na rajskou karamelova rajska omacka skolni rajska omacka rajská polévka s karamelem rajská omáčka ze školní jídelny školní rajská rajská omáčka karamelová recept na rajskou omáčku rajská omáčka jako ze školní jídelny karamel do svíčkové karamelova omáčka rajská polévka z karamelu
Suroviny: máslo, cukr, mouka hladká, protlak rajčatový, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, tymián, koření hřebíček, hořčice, smetana
Rajská omáčka s karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYOg
29 názorů