Rajčatová omáčka
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit strouhaným perníkem. Podáváme ji například s knedlíkem a masovými kuličkami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 104 kJ / 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,38 g |
Tuky | 47,62 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 63,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já ji dneska dělala s masovými kuličkami, které jsem osmažila zvlášť na oleji a přidávala k omáčce.
Jako příloha je možno knedlík, těstoviny,...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2014 18:38
max: knedlíky jsem nikdy nekoupila,takový hnusy mi nejíme
10. 2. 2014 15:35
kupovany knedliky,to je vis na co.jinak ok
19. 12. 2009 20:16
29. 6. 2009 12:45
Já přidávám ještě další koření - hřebíček, fenykl, anýz a skočici. Je pak taková voňavá
28. 6. 2009 13:20
28. 6. 2009 12:58
+
28. 6. 2009 12:50
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 6 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 10 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 21 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Právě bylo uvařeno:
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 39 minutami
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 1 hodinou
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 2 hodinami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 3 hodinami
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Exotická ingredience jménem fazole tonka: Při zpracování zastudena chutnají po medu, za tepla připomínají vanilku
Oblíbené rajské omáčky. Jak udělat tu nejlepší rajskou jako od maminky
Desatero rad na téma rajská omáčka: Uvařme poctivou českou klasiku tak, aby byla dokonalá
Další recepty
Tématické fráze: rajčatová omáčka rajčatová omáčka recept rajčatová omáčka z protlaku rajčatová omáčka z rajčat omacka z rajcat recept na rajcatovou omacku recept rajčatová omáčka rajčatové omačky recept rajčatove omačky račatová omáčka recepty rajčatová omáčka rajčatová omáčka omačka rajčatova rajčatová omáčka s rajčaty rajčata omačka omáčka z rajčatového protlaku omačka rajčatova omačka recepty rajcatovaomacka
Suroviny: tuk rostlinný, mouka hladká, cibule, cukr, protlak rajčatový, máslo, perník na strouhání, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, tymián, sůl, vývar masový
Rajčatová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgOv
7 názorů