Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Znáte odpalované těsto? Je poměrně snadno připravené a příjemně tvárné. Můžeme z něj na plech nastříkat a upéct věnečky, větrníky, nebo naopak malé bobečky - profiterolky. Upečené tvary hned prokrojíme a po vychladnutí plníme nadýchaným krémem nebo pevnou šlehačkou.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
80 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 6 601 kJ / 1 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,35 g |
Tuky | 105,44 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,27 g |
Sodík | 803 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 105,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na oslavu 60. narozenin jsem dělala 60 ks, naskládala na tác do pyramidy, celé "svázala" karamelovou nití jako pavučinou... Vznikl efektní a chutný dárek pro mlsného oslavence.
Ještě doplnění - pokud byste dělali také karamelovou nit, skladujte v chladnu, ale ne v lednici, jinak vám vlhkost uvnitř nit rozpustí a ona zmizí...tedy skápne na věnečky...chuti to vůbec neublíží, ale efekt bude pryč ;)
Hledala jsem odpalované věnečky, ale našla jsem jen jiný poměr surovin a použitou hladkou mouku, tak přidávám i tuto variantu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2021 14:08
Vynikající, pekla jsem na oslavu a moc chutnaly. Těsto super rychlé, tento recept všem doporučuji. Pekla jsem z dvojité dávky a bylo jich spousta
12. 4. 2021 19:33
Dobrý den, přidávám fotečku. Větrníky jsou skvělé.
21. 10. 2018 17:33
Delala jsem poprve a povedli se me. Myslim ,ze jsem je mela nechat o trochu dele v troube, proto ze Vy je mate vice doruzova. Mam jen otazku ,mohu jiz uslehanou slehacku s michat se studenym vanilkovym pudinkem? Dekuji za odpoved.
6. 7. 2017 19:04
Vynikající těsto, jiné už dělat nebudu
1. 3. 2013 21:18
vyzkoušeno,nádhera a byly výborný. a to jsem je dělala poprvé Dávám bodík
28. 2. 2013 23:31
Dělala jsem již 2x - poprvé na zkoušku z poloviční dávky a podruhé jsem dělala ze 4 dávek na oslavu. Všem moc chutnali. Výborný recept!
12. 10. 2012 21:18
utírám sliny, je to nádhera, letí bodík ukládám a vyzkouším, dík za receptík
22. 12. 2011 15:49
5. 9. 2011 23:59
evík: není zač
5. 9. 2011 21:44
Děkuji za radu
5. 9. 2011 00:52
evík: já jsem dala na pánev 3 rovné lžíce cukru krystal a k tomu asi 1/2 lžíce vody...a míchat...jakmile vznikne zlatý karamel, ihned odstavit, aby nezhořkl...nechat truchu tuhnout, aby se začal táhnout při zamíchání...a pak už jen tahat a tahat nitě ze lžičky a motat kolem nějaký karamel zbyl, tak jsem znovu trochu na teple rozehřála, už jen na mírném plameni, aby zase povolil, přimíchala máslo a byla poleva na zmrzlinu
4. 9. 2011 13:01
Skutečně velice nápadité zdobení, jen nevím Isindo jaký poměr na tu karamelovou nit. Nikdy jsem jí nedělala a chtěla bych jí vyzkoušet. Můžeš mi prosím poradit??
17. 8. 2011 23:35
Super +
17. 8. 2011 09:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 5 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 13 minutami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 16 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 19 minutami
Kuře na paprice
vervla uvařil před 27 minutami
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 50 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 53 minutami
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 58 minutami
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Odpalované těsto pro začátečníky: Jeden recept na několik druhů zákusků
Francouzské éclairs si vás získají lahodným krémem. Na přípravu jsou dokonce snazší než české věnečky!
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Další recepty
Tématické fráze: větrniky z odpalovaneho těsta domácí větrníky odpalované těsto odpalované těsto na větrníky větrníky z odpalovaného těsta video věnečky nebo větrníky recept recept na větrníky z odpalovaného těsta větrníky odpalovaného těsta větrníky z odpalovaného odpalované těsto větrníky větrníky odpalované těsto recepty z odpalované těsto rychlé větrníky odpalované těsto na plech věnečky z odpalovaného těsta těsto na větrníky domácí větrníčky větrníky z odpalovaného těsta na plech recept na odpalované těsto větrníky větrníčky věnečky a větrníky
Suroviny: voda, sůl, máslo, mouka hrubá, vejce, tuk
Rychlé věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k63E
30 názorů