Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí ragú od Sofie

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sofie1973 sofie1973

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 397 kJ /
1 051 kcal
Bílkoviny158,79 g
Tuky4,31 g
Vláknina35,95 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 1,07 g
Sůl2,46 g
Sacharidy47,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1.den: 3/4 kg srnčího masa, mrkev, celer, cibule - na kostičky, koření Divočina (1/2 sáčku), trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru. Krok 2: Maso nakrájíme na větší kostky, ostatní suroviny svaříme v kastrůlku - dochutíme podle potřeby, chuť by měla být trochu silnější, zelenina napůl měkká. Maso naložíme do vychladlého nálevu (max. 30 stupňů) a necháme den až dva marinovat. Krok 3: 2.den: maso se zeleninou zcedíme, 1 cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na troše oleje, přidáme maso (i se zeleninou), osmažíme, podlijeme asi 2 dcl červeného vína, necháme dusit. Průběžně podléváme vínem, až je maso měkké. Krok 4: Teď jsou dvě možnosti:
1) vybereme lžící maso, vše ostatní rozmixujeme (varianta pro ty, kteří nemají rádi celé kousky zeleniny). Pak pokračujeme bodem č.2)
2) přidáme menší rajčatový protlak, velkou lžíci šípkové marmelády a konzervu sterilovaných červených fazolí. Dochutíme podle chuti (sůl, pepř, cukr, sůl). Krok 5: Příloha: hornické knedlíky nebo jiný oblíbený knedlík, šla by i rýže nebo těstoviny.

Zveřejněno 24. 9. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí ragú od Sofie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kO5K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí ragú od Sofie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kO5K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

maris: Taky bych si dala říct, nějakého švarného myslivce:yes::-p

:-p:yes::yes::-K

Recept krásný, zdravý a jistě velmi chutný.;-);-);-):-K
Diskuse RESTART :-((

Bibinko, nepoužívejte prosím výrazy,kterým nerozumíte.Co je to
podle Vás sofistikovaná srna ?:-D:-D:-D:-D

Děkuji za všechna milá hodnocení:-K:-K:-K

Sofie - ano nevíš, s jakou chutí bych si dala:-p. Zvěřinu máme moc rádi, ale potřebovala bych nějakého švarného myslivce:-)):-))

:-p:-);-):yes:+

chocolate, spagetka: jen tak dál, užijte si:-D

chocolate::-D:-D:-D:yes::yes::yes:

chocolate: ale já za nikoho neumírala, jen jsem napsala, že koně nemusím, a náhle z toho byla diskuze, kde jsem musela vysvětlovat vše od spodního prádla až po umytou myčku. Když si projdeš diskuzi, zjistíš, že to, co tu prezentovaly proti mě určité dvě až tři osoby, nesdílel nikdo jiný.:-D

sofie1973:Já jen, že včera jsi tu umírala za práva koňů neskončit na talíři, ale koukám, že to jinak bereš sportovně:-/

chocolate: Co ty oči? Zrovna dneska jsem viděla reklamu na 4D řasenku od Loreal. Mám jít tu srnku nalíčit?:-D:-D:-D:-D

I já mám na chalupě srnky a trpím v představě, že to ušlechtilé zvíře někdo....co ty oči Sofie?Čím je kůň ušlechtilejší?

:yes:no mňam...;-)

Děkuju moc všem za všechny bodíky, :-K:-):-K

Tématické fráze:
srnčí ragů, srnci ragu recept, srnčí ragů recepty, recepty srnčí ragů, recept srnci ragů, srnčí čína, jak zpracovat srnčí maso, recepty ze srnky, srncí ragů-recept, srnci recepty, srnčí, recept na srnčí ragu, recept na pravý srnčí guláš, ragu ze srnce, srnka recepty, myslivecké ragú, čína ze srnčího, srnčí maso recepty - ragů, jak zpracovat srnku, srnčí maso recepty

Suroviny:
maso srnčí, mrkev, celer, koření divočina, voda, ocet, sůl, cukr, cibule, olej, víno červené, protlak rajčatový, marmeláda šípková, fazole červené sterilované

Přidat fotografie receptu