Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Flambované palačinky (Crêpes Suzette)

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 370 kJ /
566 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky49,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 153 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nastrouháme kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic. Krok 2: Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany. Krok 3: V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.

Zveřejněno 3. 2. 2012

Poznámka autora Miquel

Recept na palačinky https://www.toprecepty.cz/recept/24646-palacinky--...

Likér Grand Marnier můžeme nahradit, třeba likérem Cointreau nebo jiným pomerančovým likérem s dostatečným množstvím alkoholu.

Na omáčku použijeme stejnou pánvičku (stejných rozměrů, nebo o něco větší) na které jsme dělali palačinky. Tak budeme moci vyskládat všechny přeložené palačinky najednou na pánev.

Crêpes Suzette je tradiční francouzký dezert.

Můžeme podávat s okrájenými dílky pomeranče nebo vanilkovou zmrzlinou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Flambované palačinky (Crêpes Suzette)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JlqD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Flambované palačinky (Crêpes Suzette)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JlqD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Teď jsme je snědly a jsou vynikající ! Okoukla jsem z fotek, že stačí ořezat kůrku, z pomeranče na tenoučké proužky, jako ozdobu a zbytek nastrouhat najemno. Vše se podařilo a moc chutnalo. Opravdu zdařilý dezert!

Saimi:
Souhlasím s vámi
U profíků jsem okoukal, že k obracení stačí vidlička: utopit palacinku v omáčce, pak navinout na hroty a rozvinout druhou stranou do omáčky:yes:
Když toto chystám před flambováním v kuchyni, tak vložím palačinku do omáčky, pak opatrně uchopím obouruč prsty jako kapesníček a v omáčce vymáchám i druhou stranu a složím kapesníček do šátečku a pak šátečky vyskládám do pánve:-))
Nepoužívám ani extra kastrůlek k nahřívání alkoholu. Fambuji přímo na pánvi...

Jednoduche, pritom prudce jedle!

:-p:-):yes:

:-*:yes:

Saimi:Každý si může upravit recept podle svého jak mu to vyhovuje;-)já jsem první kdo to tak dělá:-D, ale když použiješ toto http://www.nozeinox.com/files/pinzeta.jpg a pořádně s každou palačinkou zašmrdláš na pánvi a poté otočíš tak se ti omáčka dostane i dovnitř:-).Nehledě na to že podle originálního receptu se to dělá tak jak jsem to popsal v postupu;-)

Hezký recept:-p:yes:

Dobrý.ALe lepší je když dáš palačinku na pánev v omáčce jí otočíš a překládacím příborem ji složíš.Líp se prohřeje a uvnitř nebude suchá.

Teda Miquel ty mi děláš chutě:yes::-p:-K

Tématické fráze:
flambované palačinky, crepes suzette, crepes suzette pohlreich, creppes, palačinky crepes suzette, flambovana palacinka, crepes recept, crepes suzette recept, palacinky na pomerancich, crepe suzette recept, flambovane palacinky s pomerančem, grand marnier palačinky, palačinka crepe suzette, palačinky s pomerančovým likérem, palačinky crepe de suzette, palacinky pomeranc, čím nahradit likér grand marnier, flambované palačinky grand marnier, grand marnier recepty, flambovana pomeranc

Suroviny:
palačinky, pomeranče, máslo, cukr, grand marnier

Přidat fotografie receptu