Medové jidáše
Jidáše bychom měli podle tradice pojíst na Zelený čtvrtek za svítání, budeme pak zdraví po celý rok. Na jemném a příjemně nasládlém pečivu si ale pochutnáte kdykoli na něj dostanete chuť. S tvarováním vám mohou pomoci i vaše děti.
Suroviny pro 35 kusů
35 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 26 527 kJ / 6 340 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,08 g |
Tuky | 212,22 g |
Vláknina | 38,14 g |
Cholesterol | 907 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,05 g |
Sacharidy | 932,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z tejto dávky pečiem judáše na Veľkú noc dvakrát. Zakaždým zmiznú do poslednej omrvinky, ani pocukrovať ich už nestačím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2022 14:04
Těsto výborné. Jidášky nadýchané jako peříčko. Určitě zařadím do receptů, ke kterým se vracím. Děkuji
20. 4. 2014 13:13
jani, judáše sa ti krásne vydarili, čoho dôkazom sú tvoje fotografie Ďakujem Želám peknú Veľkú noc
20. 4. 2014 12:14
Amálko, včera jsem se zase po roce vrátila ke Tvému receptu nemotala jsem malé, ale jeden maxi kousek
Přidávám foto
Přidávám foto
9. 4. 2012 15:58
Upekla jsem z poloviční dávky a myslela jsem si, že je nemůžeme spořádat tolik sladkých i slaných dobrot na stole ale opak byl pravdou než jsem se otočila byly pryč, protože jsou vynikající, křehké, vláčné, ne moc sladké (to mi vyhovuje), jednoduché Díky dodávám foto a samozřejmě bod
6. 4. 2012 15:31
:-K
5. 4. 2012 20:30
jsou výbornéééé
5. 4. 2012 19:00
tak už mam zaděláno, těsto se nelepí.....zatím se mi to moc líbíííí
29. 3. 2012 19:07
+
29. 3. 2012 16:05
29. 3. 2012 15:28
Dlouho už si pohrávám s myšlenkou udělat si jidáše, Amálko, ještě jsem je nezkoušela
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 29 minutami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 1 hodinou
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 2 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 3 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 3 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma jidáše: Co patří do těsta, jak jidáše tvarovat a péct, čím je potírat
10 nejlepších velikonočních moučníků: Od beránka přes mazanec až po úžasně vláčný mrkvový dort!
Nejlepší velikonoční jidáše: Jak na to, aby byly krásně nadýchané a vydržely dlouho čerstvé
Další recepty
Tématické fráze: jidáše medové jidášky jednoduchý recept na jidáše jednoduché jidáše slané jidáše jidáše recept sladké jidáše recept na jidaše jidas sladký jidáš vláčné jídáše jidáše slané top recepty jidáše recepty -jidáši recept na jidášky jidášky recept slaný jidáš jidáše z medového těsta recept jidáše jednoduché velikonoční jidáše
Suroviny: mouka hladká, mléko, med, droždí čerstvé, tuk hera, žloutek, citron, sůl, cukr krupice, med, máslo, cukr moučkový
Medové jidáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yMgw
10 názorů