Ředkvičkový salát s pampeliškovými lístky
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 528 kJ / 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,34 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 2,42 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vím, že každý nemá možnost si ocet v Ikea zakoupit, ale jablečný ocet není problém sehnat.
Upozorňuji, že lístky pampelišek jsou nahořklé a nemusí chutnat všem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 4. 2023 07:49
jednoduchý a moc dobrý salátek
10. 5. 2012 18:23
profi foto prostě dokonalost sama
Zdena z JM: dobrý nápad s tím čerstvým špenátem
Zdena z JM: dobrý nápad s tím čerstvým špenátem
10. 5. 2012 18:08
krásné foto
10. 5. 2012 18:07
Hezké, jemné, fota krásná a ocet je opravdu z Ikey, dělám vedle, vidíš a nevím o něm, juknu
10. 5. 2012 16:45
Mne by asi hořkost nevadila,salátek bych ochutnala,ale pampelišky nemámzahrádku taky né,takže nic nebudereceptík se mi líbí
10. 5. 2012 16:22
Nadja:Naděnko,zahrádku nemám,jen takový malý plivaneček za paneláčkem3ks stromečkového červeného rybízu a mezitím postrkaný libeček a pažitku(já bez zeleného nemůžu v kuchyni fungovat)Ale za radu moc děkuji-určitě ostatní,co mají možnost využijí
Eli s tou rukolou jsem na tom stejněŠkoda,ono je to nejen zdravé,ale také to moc hezky vypadá,když jsou ty lístečky v kombinaci s jídlem hezky naservírované
Zdeni z JM-to máš opravdu dobrý nápadDíky
Maruško-promiň mi to odbočení od Tvého receptíkuChtěla jsem jen poděkovat za rady
Eli s tou rukolou jsem na tom stejněŠkoda,ono je to nejen zdravé,ale také to moc hezky vypadá,když jsou ty lístečky v kombinaci s jídlem hezky naservírované
Zdeni z JM-to máš opravdu dobrý nápadDíky
Maruško-promiň mi to odbočení od Tvého receptíkuChtěla jsem jen poděkovat za rady
10. 5. 2012 15:54
Já si vzpomínám, že když jsme měli u babičky králíky, strašně jim chutnalo mlíčí (říká se tak listům pampelišek, že jo?), tak jsem ho toužila ochutnat taky. No a opravdu mi nechutnalo, bylo hořké. Možná i proto jsem nepřišla na chuť rukole a spol.
Pro mě nic, ale ta prezentace a fotky jsou nádherné.
Pro mě nic, ale ta prezentace a fotky jsou nádherné.
10. 5. 2012 14:10
Anna Kocikova: Aničko, máš-li zahrádku, zkus mladé rostlinky přikrýt na nějakou dobu květináčem nebo něčím tmavým, aby lístky nezezelenaly - hořkost je pak přijatelná. Je to totéž jako s čekankou.
Maris
Maris
10. 5. 2012 12:50
10. 5. 2012 12:35
Zkuste místo pampelišky mladé lístky špenátu.Přidávám je do různých zeleninových i těstovinových salátů a je to výborné.
10. 5. 2012 12:31
Hm, ten ocet je velmi zajímavý, sehnalas kde? Jooo Ikea, už čtu.
Jinak mě právě ta nahořklá chuť sedí
Jinak mě právě ta nahořklá chuť sedí
10. 5. 2012 12:10
Anna Kocikova: Aničko děkuju, já jsem na tu hořkost raději upozornila
10. 5. 2012 12:02
Právě ta hořkost mi na těch lístcích vadíAle naaranžované je to velice krásně+1S tou chutí je to můj problém
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 31 minutami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 9 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 9 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 10 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 13 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Pampelišky můžeme využít celé, tedy kořen, listy i květy. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: salát z ředkvičkových listů salát z listů ředkviček ředkvičkový salát recept na ředkvičkový salát salát z ředkvičkového listí špenát ze ředkvičkového listí listy z ředkviček salát recept hořkost ředkvičky lístky redkvicek recept salát z mladých pampelišek listky ředkviček lístky řekviček redkvičkový salát se špenátem salát listy z ředkviček svazek pampelišek pampeliškový salát s ředkvičkami ředkvičkový salát s rukolou ředkvičkový salát jamine
Suroviny: ředkvičky, ocet jablečný, cukr, sůl, pepř bílý mletý, vejce
Ředkvičkový salát s pampeliškovými lístky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5QP
13 názorů