Fermentování bylin na čaj
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rostliny se sbírají v době květu nebo i dříve.
Dělám už hodně let podle paní Dagmar Lánské.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2018 08:40
ukocouradoma: Děkuji, budu ráda
12. 1. 2018 16:36
Super tip, musíme to zkusit.
30. 5. 2012 21:35
Ještě jednou děkuju za zájem
30. 5. 2012 19:40
moc prima recept určitě vyzkouším+13
30. 5. 2012 19:30
Díky Jaruško, musím nasbírat.
30. 5. 2012 11:39
Tak to se mi moc líbí
30. 5. 2012 11:29
Jsem ráda, že se vám recept líbí, děkuju za zájem
30. 5. 2012 11:28
1974andrea: Ano, fermentují se listy
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý
30. 5. 2012 10:15
Jarko, uloženo a už se těším
30. 5. 2012 10:11
Jaruška, úžasný recept. Ukladám a vyskúšam.
30. 5. 2012 09:48
Dělám taky tak.
30. 5. 2012 09:27
velice zajímavý recept, který jsem vůbec neznala
30. 5. 2012 09:01
Markitek: Autorka to srozumitelně píše v předposlední a poslední větě. Prostě ty listy se touto metodou jakoby zapaří, zvýrazní se tak chuiť a vůně. Kdyš to suším normálně, tak mi to chutná všechno spíš jako seno, kdežto tímto okamžitě poznám, jaký lístek a z čeho si dávám do čaje
30. 5. 2012 08:53
tak tohle je zajímavé, a chi se zeptat, pro se to nedá jen normálně usušit já teda s tím nemám zkušenost a tak se ptám asi hloupě, jen mi to nesedí, že se to kropí vodou a pak suší, a to je pak z toho normální čaj
30. 5. 2012 08:27
Dělám stejně a ještě přidávám borůvčí - sušené jsou vynikající pro diabetiky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 12 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 36 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Fermentované nebo kvašené nápoje jsou velmi osvěžující a snadno je zvládneme vyrobit doma z ovoce nebo zeleniny
Jak na virózy a nachlazení: Vyzkoušejte recepty na zahřátí i doplnění energie
Další recepty
Tématické fráze: fermentace bylin fermentování čaj z borůvčí listy z borůvčí fermentace čaje co je fermentování jak fermentovat listy jak fermentovat čaj bylinné čaje recepty jak fermentovat bylinky jak se fermentuje caj jak fermentovat čaj z jahodníku čaj z listů jahodníku fermentování bylinek co udělat z borůvčí borůvčí na čaj fermentace čaje recepty co je to fermentování fermentovat čaj
Suroviny:
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
19 názorů