Kynutý knedlík
Nad párou vařený kynutý nadýchaný knedlík jako od maminky nebo babičky je jako peří a dobře saje omáčku. Recept je určen zkušenějším kuchařkám, které kynuté těsto ovládají.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 049 kJ / 3 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,98 g |
Tuky | 39,98 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 737,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trošky vlažného mlieka, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások.
Krok 2: Medzitým z časti múky, vajca, štipky soli, oleja a mlieka vymiesime cesto. Mlieka toľko, aby cesto bolo redšie, lepšie sa vymieša dohladka.
Krok 3: Potom pridáme kvások a striedavo múku s mliekom tak, aby sme dostali hustejšie cesto. Nesmie byť riedke, ale ani príliš husté. Cesto je najlepšie vymiesiť na robote.
Krok 4: Ručne sa cesto tak dobre nikdy nevymiesi.
Krok 5: Cesto je dobre vymiesené vtedy, ak sa odlepuje od stien.
Krok 6: Necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Krok 7: Potom na pomúčenej doske vytvarujeme z cesta šišky - podlhovasté knedlíky.
Krok 8: Nachystáme si veľký kastról s pokrievkou, alebo hrniec a misu tak, aby sme jedným kastrólom zakryli druhý.
Krok 9: Dĺžku knedlíka urobíme podľa veľkosti kastróla.
Krok 10: Do kastróla nalejeme asi 5 cm vody a dáme na sporák.
Krok 11: Keď začne vrieť, čisté plátno (utierku na riad) priviažeme naň špagátom (dobre napnúť).
Krok 12: Plameň úplne stíšime, na utierku dáme šišku knedle a zakryjeme pokrievkou alebo druhým hrncom či misou. Skontrolujeme, aby para neunikala príliš von.
Krok 13: Knedľu naparujete 20 minút.
Krok 14: Po 20 minútach odkryjeme, knedľu vyberieme, zo 2x prepichneme vidličkou, uložíme na doštičku a prikryjeme utierkou.
Krok 15: Dáme naparovať ďalšiu knedľu.
Krok 16: Knedľu režete na plátky.
Zveřejněno 12. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutý knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR5z
Moje poznámka
Kynutý knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR5z
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 59 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 14 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 15 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 15 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 17 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
kynutý knedlík,
kynuty knedlik recept,
kynuté knedlíky,
knedlik kynuty,
kynuté knedlíky recept,
domácí kynuty knedlík,
recept na kynutý knedlík,
kynuta knedla,
knedlik recept,
recept kynuty knedlik,
recept na kynuté knedlíky,
knedlik,
recept na výborný domácí kynutý knedlík,
kynuty knedliky,
kysnuty knedlik,
knedlíky kynute,
recepty kynuty knedlik,
kynuté knedle,
kysnutá knedla,
kynuti knedlik
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí,
mléko,
vejce,
sůl,
cukr,
olej
Komentáře (49)