Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkový prívarok

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 283 kJ /
307 kcal
Bílkoviny3,45 g
Tuky22,60 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šošovicu uvaríme s bobkovým listom, čiernym korením a soľou do mäkka. Z oleja, múky a mlieka urobíme zápražku, vlejeme do šošovice a krátko povaríme. Prívarok musí byť hustý. Krok 2: Ochutíme cukrom a soľou na príjemnú sladkokyslú chuť. Podávame s opečenou klobáskou, kúskom mäsa alebo volským okom a chlebom.

Zveřejněno 20. 9. 2008

Poznámka autorky tejaja

Možno pripraviť aj so smotanou, ja robím so zápražkou, niekedy použijem zátrepku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkový prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68KQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkový prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68KQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

kokronilla, môžeš podávať s chlebom aj s varenými zemiakmi. Knedlíky nie sú k tomuto prívarku to pravé orechové;-)

Omlouvám se, teď vidím, že to v receptu je, s chlebíkem. Už mám "voči z Kašparovy krávy".:-D

Mám dotaz:S čím se to jí? Já jednou dostala na návštěvě něco podobného s knedlíkem, zní to asi divně, ale bylo to dobré.

:-* prudko jediteľné :yes::-p

no ja som fakt teľa :-8 som to mlieko dala narz s múkou :-8 ... no ale šak sa učím.... aspoň viem prečo sa mi to kazilo..

Maruška, pre zápražku platí : teplé a studené. Keď je opražená múka horúca, čo určite je, tak zalievať studeným mliekom a miešať, miešať. Omáčka bude hladučká a bez žmolkov.:yes:

moc dobrý a rýchly recept dávam bod, len zápražka ma potrápila 2x sa mi "zgrcla" ale nakoniec to vyšlo:-)

Čočka mé maminky vypadá spíše jako prívarok bez mléka,já ji moc nedělám-bohužel, bo bych ji jedla sama.

Janka, naše prívarky majú mať príjemnú sladkokyslú chuť, ich tajomstvo spočíva práve v tom pomere cukru a octu, aby to nebolo sladké, ani kyslé:-D Ale aj na Slovensku, hlavne západnom, sa dáva len ocot.

Holky,já to taky dělám řidší,ale mlíko tam nedávám,ani cukr,jen ocet.No,každý dle svého gusta,co?:-)

Někdo dělá čočku řidší, my máme raději hutnější.

:-))Byla jsi rychlejší. Trošku rozdíl v tom je. Do čočky na kyselo se nedává mléko a ani cukr,/ i když nevylučuji, že to tak někdo dělá/. Jinak to ale je hóódně podobné;-)

V tom našom prívarku je asi viac omáčky ako v čočce na kyselo, však ?

Tématické fráze:
čočkový přívarek, prívarok, čočková omáčka, sosovica recept, čočka nahusto, šošovica recepty, šošovicový prívarok, čočka na kyselo videorecept, sosovica na husto, šošovicový přívarek, čočková máčka, cuketovy privarok, šošovica na kyselo, hrach na kyselo, privarek, hrach na husto, hrách na husto recept, recept sosovica, recept na čočkový přívarek, sosovica privarok

Suroviny:
čočka, bobkový list, pepř, sůl, olej, mouka hladká, mléko, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu