Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 982 kJ / 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,87 g |
Tuky | 40,80 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,71 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2014 18:51
tejaja: terízku moc děkuju za vyzkoušení a za fotečku
6. 5. 2014 18:40
Robila som omáčku z miešaného egreša ( zelený + červený ), takže omáčka má trocha inú farbu, ale zase odtieňom výborne ladila s údeným mäsom. Páčilo sa mi, že je mixovaná, u nás sa robí nemixovaná, a to mi veľmi nechutí. Dala som podľa receptu kyslú smotanu, ale nabudúce dám sladkú, pretože omáčka bola príliš kyslá. Dochutila som ju štipkou cukru a potom bola vynikajúca.
24. 7. 2013 11:22
ariel-kočka: Já netvrdím, že nemůžeš dát sladkou smetanu, já dala recept, jak ho dělám po svých předcích a ti dávali jen kyselou - uvádím zdroj - RODINNOU KUCHAŘKU, ne žádnou Vojvodinskou, pochybuji, že ji naši vůbec znali - jinak bych ji zdědila, mám jiných kuchařek po nich dost, tož asi tak . Ale vyzkouším i se sladkou, nebráním se novým věcem
23. 7. 2013 16:42
aby sa nám pôvodný recept nevytratil do stratena,
egrešová - angreštová omáčka sa podla povodnej receptúry z rokov 1848 - 1967..Vojvodinská kuchárka, zalieva sladkou 10% smotanou,cca 3 dl, nikdy kyslou .., má to celkom inú chuť vo výsledku , všetko ostatné sedí .
egrešová - angreštová omáčka sa podla povodnej receptúry z rokov 1848 - 1967..Vojvodinská kuchárka, zalieva sladkou 10% smotanou,cca 3 dl, nikdy kyslou .., má to celkom inú chuť vo výsledku , všetko ostatné sedí .
5. 2. 2013 12:31
Frantiska: jak píšu v závěru - nečastěji k vařenému masu a bramborové šišky nebo noky. Ale babička s tím občas polévala i placky nebo vdolky
5. 2. 2013 12:08
zajimavy recept, co pisou v kucharce jako prilohu? neumim si zadnou predstavit :) doufam, ze si ho zapamatuji do leta, moc me laka zjistit, jak to chutna
5. 2. 2013 11:02
Tuto fotku nechám odstranit. Absolutně nevypadá tak, jak by měla vypadat omáčka z přezrálého angreštu. Fotografie neodpovídá receptu.
18. 7. 2012 22:37
Děkuju vám a udělejte
18. 7. 2012 19:00
18. 7. 2012 17:55
To vůbec nemusí být špatné, mně by to asi nejvíce chutnalo k hovězímu masu +
18. 7. 2012 17:55
Podobně dělávala k vařenému hovězímu moje babička, jen nepoužívala kefír, ale bílé víno.+4
18. 7. 2012 16:32
Špagetko tu krásně navinulou chuť si dovedu docela představit+3Ale tady je už po angreštu
18. 7. 2012 15:38
U nás doma sa kedysi varili ovocné polievky aj omáčky celé leto...(egreše, ríbezle, čerešne, jablká, slivky...)
takže
takže
18. 7. 2012 15:00
To vůbec neznám, ale nemusí to být špatné, bohužel už angrešt nemám, ráda zkouším recepty které neznám, tak snad příští rok pokud tady budu. Uložila jsem si ho.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 20 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 20 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 9 minutami
Tvarohová bábovka od Výbušné
Renda95 uvařila před 10 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 33 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 33 minutami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 7 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 8 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 12 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 13 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Další recepty
Tématické fráze: angrešt recepty recepty z angreštu angreštové chutney angreštové víno recept egrešová omáčka angreštová omáčka k masu recept z angreštu angreštová omáčka sladká angreštové víno chutney z angreštu placka z angreštu knedlíky s angreštovou omáčkou maso na angrestu angreštová marmeláda jako od babičky recepty agrešt bez cukru recepty na angrešt chutney angrest angrestu ve vino angrešt jako okurky angrešt recepty bez cukru
Suroviny: angrešt, máslo, mouka hladká, podmáslí, sůl, cukr, pepř
Angreštová omáčka pro milovníky angreštu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OLjL
14 názorů